Falub: „Dacă luăm un punct cu Steaua, eu sunt mulţumit”

Falub: „Dacă luăm un punct cu Steaua, eu sunt mulţumit”
"U" se pregăteşte pentru confruntarea ce sezonul trecut le-a câştigat titlul celor de la Steaua. De această dată însă, miza este una mult mai mare.

În urmă cu aproape un an de zile, Steaua Bucureşti, actualmente FCSB, se încununa campioană a României chiar pe Cluj Arena, după ce învingea pe "U" cu 1-0. Sâmbătă, cele două echipe se vor reîntâlni în cadrul etapei a 28-a a Ligii I, iar miza meciului nu ar putea să fie mai mare.

Universitatea este implicată într-o acerbă luptă pentru evitarea retrogradării, şi cu şapte etape înainte de finalul campionatului se află chiar deasupra liniei de plutire. Orice punct câştigat poate fi valoros în contextul actual, dar acelaşi lucru se poate spune şi despre oaspeţi. Părea că titlul nu avea cum să le scape, dar după ce a condus liniştită majoritatea sezonului, FCSB se află într-o incomodă poziţie de a se lupta cu ASA Târgu Mureş pentru trofeul Ligii I, numai un punct separându-le pe cele două.

Ca şi cum miza meciului nu ar fi fost suficientă, FRF a decis joi să mute locul de disputare al finalei Cupei României, în care tot "U" şi FCSB se vor înfrunta, de la Cluj la Bucureşti. Antrenorul clujenilor, Adrian Falub, este de părere însă că în primă instanţă importantă este confruntarea de mâine. „Nu consider că miza meciului este mai mare după cele întâmplate ieri. În joc sunt tot trei puncte, iar noi jucăm ca să ne salvăm de la retrogradare. Dacă luăm un punct cu Steaua, eu sunt mulţumit," a spus acesta.

Formele celor două echipe sunt într-un fel contrastante, bucureştenii nereuşind să câştige niciunul din ultimele trei meciuri în timp ce "U" vine după două victorii la rând. Presiunea este însă mai mare pe echipa sa, spune Falub: „Nu ştiu ce presiune are Steaua. Noi avem presiune, că suntem în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Eu am trăit cu presiunea de când am venit aici şi nu e uşor. Din punctul ăsta de vedere eu consider că am gestionat bine lucrurile până acum şi sper să o fac şi în continuare. E greu psihologic să joci când eşti sub spectrul retrogradării sau chiar al desfiinţării. Retrogradarea ar putea duce clubul la desfiinţare."

Falub spune că echipa sa e nevoită să practice un joc ofensiv pentru a scoate vreun punct din întâlnirea cu echipa campioană. „Ca să învingi Steaua azi ai nevoie să dai gol. Trebuie să atacăm, singura noastră şansă este să dăm goluri. Un gol nu cred că ne-ar fi îndeajuns pentru un punct. Trebuie să facem un joc de atac."

Cererea în rândul fanilor pentru meciul cu FCSB a fost la mare înălţime, până joi seară vânzându-se deja circa 8,500 de bilete, majoritatea în peluză şi în tribuna a II-a. Clubul speră ca la ora meciului aceste sectoare să fie pline, îndemnând fanii să se grăbească în achiziţionarea de bilete. „Lumea îşi doreşte să vadă un meci contra Stelei la Cluj. Avem nevoie de fani şi sper să fie cât mai multă lume pe stadion," a spus Falub.

"U" nu are momentan probleme de lot, toţi jucătorii cu excepţia lui Gravenberch - plecat de la echipă - fiind disponibili pentru partidă.

Meciul se va desfăşura sâmbătă la ora 21, pe Cluj Arena.

Comenteaza