Fan "U" Cluj, condamnat la 7 ani de închisoare după ce i-a dat unui jandarm cu un scaun în cap. Care a fost reacția suporterilor

Fan "U" Cluj, condamnat la 7 ani de închisoare după ce i-a dat unui jandarm cu un scaun în cap. Care a fost reacția suporterilor
| Foto: facebook.com/sportsfestivalcom

Peluza “Șepcile roșii” a reacționat în urma condamnării la șapte ani și șase luni de închisoare a fanului care a lovit cu scaunul în cap un jandarm.

Finalul partidei dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, din barajul pentru promovare din sezonul trecut, a avut parte de mai multe incidente pe final. Printre acestea, cel în care un fan clujean a aruncat din tribună un scaun, care a lovit un jandarm.

Bărbatul a fost identificat, iar la finalul săptămânii trecute a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru tentativă de omor. Peluza Șepcile roșii consideră decizia drept una nedreaptă și anunță că membrii săi vor demara o campanie de susținere pentru suporterul care va încarcerat.

“Asistăm la un alt episod de abuz de putere și de “dat exemplu” de către Jandarmeria Română. Peluza Șepcile Roșii nu promovează și nu încurajează agresivitatea nefondată, iar astfel de gesturi nu aduc un beneficiu comunității pe care ne dorim să o creștem în jurul simbolului mult iubit, “U”. Când un astfel de accident se petrece, este trist pentru tot orașul, inclusiv pentru noi.

Recent, verdictul absurd “tentativă de omor”, primit de băiatul care a aruncat un scaun din peluză spre jandarmii înarmați până în dinți, iar accidental acel scaun a aterizat în capul singurului jandarm naînarmat, neprotejat de colegi și fără cască!!

Cum în numele lui Dumnezeu poți condamna un accident la tentativă de omor!?! Peluza Șepcile Roșii va demara o campanie de susținere a suporterului și vom recurge la toate mijloacele legale și disponibile pentru a face dreptate în acest caz!”, este mesajul suporterilor.

Comenteaza