Fanii lui „U” şi Alexandrion aşteaptă contractul dintre primărie şi Walter

Fanii lui „U” şi Alexandrion aşteaptă contractul dintre primărie şi Walter
Asociaţia Şepcile Roşii 1919 a depus la Primăria Cluj-Napoca o cerere în baza Legii nr. 544/2001 prin care suporterii cer să li se prezinte contractul din 2009 dintre Consiliul Local (CL) şi Florian Walter, precum şi actele prin care licenţa de folosire a mărcii a fost cedată în mod exclusiv şi gratuit către fostul finanţator.

Documentul a fost depus de către vicepreşedintele Bogdan Blaga. „Nu e o formă de protest, ci o modalitate legală de adresare unei instituţii publice, dorim să-i sensibilizăm şi pe cale legală. Primăria a afişat până acum pe site doar un draft, vrem să vedem exact ce spune contractul. Cred că se va tergiversa acest răspuns şi vor depăşi termenul de 30 de zile", spune Blaga. „Florian Walter a părăsit Universitatea în luna mai a anului trecut, iar de atunci CL nu a prezentat opiniei publice contractele cu fostul finanţator al clubului. „Această tergiversare ridică semne de întrebare şi asupra verticalităţii domnului Boc", a adăugat Blaga.

De asemenea, reprezentanţii Alexandrion Group anunţă că pot demara proiectul de înfinţare a unei noi societăţi, sub brandul „U", doar după ce municipalitatea, respectiv primarul Emil Boc, le va preciza data la care vor putea primi sigla. Florin Vulturar, unul dintre colaborătorii producătorului de băuturi alcoolice, a explicat că nu se doreşte în nici o măsură achiziţionarea FC „U" SA, adică echipa care deţine acum brandul Universităţii, ci înfinţarea unei alte societăţi comerciale sportive. Aceasta ar urma să fie înscrisă în Liga a II-a, dacă Federaţia Română de Fotbal va oferi o invitaţie în acest sens.

„Noi nu dorim polemici cu reprezentanţii actualei societăţi. Suntem interesaţi să investim la „U" Cluj, chiar dacă am mai avut oferte de la Iaşi şi de la alte echipe. Situaţia de aici este complicată, dar noi dorim şi sperăm că toate se vor rezolva, că vom reuşi să facem o nouă societate, să păstrăm centrul de copii şi juniori şi să începem acest proiect. Totuşi, acesta nu poate fi început până nu vor fi recuperate brandul şi palmaresul de către autorităţile locale de la actualii proprietari. Dacă ne doream o echipă de la zero, se cumpărau jucători şi se făcea, dar toate acestea nu se compară cu tradiţia şi istoria Universităţii Cluj. Ne dorim un proiect pe 10-15 ani, dar din păcate încă nu putem începe. Aşteptăm veşti de la autorităţile locale în privinţa brandului, iar acestea întârzie. Am cerut şi contractul semnat în vigoare, dar nu l-am văzut, nu l-am primit", a spus Vulturar, citat de Mediafax.

ZIUA de CLUJ a prezentat în urmă cu o săptămână actele înregistrate la OSIM, care atestă că sigla „FC Universitatea Cluj 1919" este valabilă până în iunie 2016.

 

Etichete
Comenteaza