Fără victorie în amicale, Niculescu rămâne optimist: “Ne îndeplinim obiectivul”

Fără victorie în amicale, Niculescu rămâne optimist: “Ne îndeplinim obiectivul”
Antrenorul Universităţii a declarat la revenirea în România, după două săptămâni de cantonament, că mai are nevoie de trei jucători pentru a fi acoperit înaintea începerii Ligii I.

Jucătorii Universităţii au revenit în mai multe grupuri în ţară, după două săptămâni de cantonament. Unii au făcut deplasarea cu avionul, aterizând direct la Bucureşti, iar alţii au preferat drumul de 15-16 ore cu autocarul. Antrenorul Claudiu Niculescu a revenit direct în capitală şi a declarat pe Aeroportul din Otopeni că este încrezător în echipa sa, în ciuda rezultatelor negative din pregătiri. Niculescu a mai cerut trei jucători pentru a avea un lot competitiv.

Universitatea a încercat să se reinventeze în această vară, după ce i-a pierdut pe cei mai buni 14 jucători, plecaţi alături de fostul finanţator la Petrolul Ploieşti". Planul nu a prea reuşit, conform parcursului echipei din amicale: trei înfrângeri şi două remize „albe", plus un singur gol marcat. Niculescu pune parcursul negativ pe seama lipsei de omogenitate, în condiţiile în care la echipă au ajuns în ultimele săptămâni nu mai puţin de 21 de jucători. Mai mult, antrenorul spune că pentru a putea alinia o echipă competitivă în prima etapă a Ligii I, ar mai avea nevoie de trei jucători: un fundaş, un „închizător" şi un atacant. „Rezultatele n-au fost cele pe care mi le-am dorit. E normal pe de o parte, pentru ca 90% dintre băieţi s-au văzut acum pentru prima dată. Urmează ca în săptămâna următoare să mai facem două - trei transferuri pentru că mai avem nevoie de jucători. Aş vrea să mai aducem un atacant, un fundaş şi, poate, un mijlocaş la închidere", a spus Niculescu.

Fostul atacant a adăugat că nu s-a gândit în nici un moment să renunţe la funcţie, în ciuda problemelor cu care se confruntă şi a timpului scurt rămas până la reluarea campionatului. Niculescu spune că mizează pe fanii echipei în viitorul sezon, pentru a pune umărul la îndeplinirea obiectivului, motivul principal pentru care a ales să rămână la Universitatea. „Nu, nu, nu, nu mă dau bătut aşa de uşor. Este greu, dar merg şi mă voi lupta până la capăt. Ce m-a determinat să rămân aici am spus-o la momentul respectiv. A fost dragostea faţă de suporteri. E un început greu, ne aşteaptă o perioadă foarte grea, un început de campionat foarte foarte greu, dar eu am mare încredere în ceea ce putem face împreună şi sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul", a mai spus antrenorul Universităţii Cluj.

„Studenţii" au primit liber până duminică, când ar trebui să se desfăşoare primul antrenament la Cluj după mai bine de două săptămâni petrecute în Austria. Săptămâna viitoare la „U" ar trebui să sosească încă un fundaş central brazilian, iar oficialii „Şepcilor roşii" insistă pentru Andrei Zăgrean. Atacantul în vârstă de 25 de ani este încă sub contract cu FC Timişoara, echipa lui Marian Iancu, formaţie aflată cu un pas în Liga a IV-a din cauza datoriilor. „Zăgrean trebuie să-şi rezolve situaţia cu Timişoara. Am purtat mai multe discuţii cu agentul său, jucătorul ar dori să vină la Cluj, dar numai după ce devine liber de contract. Sperăm să ne înţelegem până la începutul săptămânii", au spus oficialii Universităţii Cluj.

Comenteaza