Fază controversată în partida Anglia - Olanda: "Henţ clar la Saka! NU trebuia acordat penalty"

Fază controversată în partida Anglia - Olanda: "Henţ clar la Saka! NU trebuia acordat penalty"
| Foto: Captură Twitter@kirchi_privat / via DigiSport

Echipa naţională a Angliei a învins miercuri seara, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Ţărilor de Jos, calificându-se astfel în finala Euro 2024, unde va înfrunta Spania.

În finala EURO 2024, Anglia va juca împotriva Spaniei, care a eliminat-o pe Franța în semifinale, după victoria cu 2-1. Marea finală a competiției continentale se joacă duminică, de la ora 22:00, pe stadion din Berlin.

S-a discutat mult după meciul Anglia - Olanda dacă a fost sau nu fault la intervenția lui Denzel Dumfries asupra lui Harry Kane, însă o mai mare atenție trebuia acordat altui moment, petrecut cu câteva secunde înainte să ajungă mingea la atacantul englez.

Englezii au egalat în minutul 18, printr-un penalty transformat de Harry Kane. Lovitura de la 11 metri a fost contestată de olandezi. Însă NU trebuia acordat penalty pentru Anglia cu Olanda deoarece Bukayo Saka joacă mingea cu mâna. Fostul arbitru FIFA Jonas Eriksson a dat verdictul: a fost henț la Bukayo Saka, astfel că nu trebuia să se acorde penalty, ci lovitură liberă indirectă pentru Olanda.

”Sunt surprins că nu au analizat și nu au întors faza. După regulament, este penalty (n.r. strict vorbind despre duelul Kane - Dumfries). În realitate, trebuie să interpretezi și eu nu cred că trebuia penalizat. Însă e un henț clar la Saka, ceea ce înseamnă că nu trebuia acordat penalty”, a declarat Jonas Eriksson, citat de Metro.

Este ciudat faptul că tehnologia nu a intervenit pentru a lămuri lucrurile. Nu neapărat VAR-ul, ci senzorii din minge care demonstrează când a existat un contact între balon și o parte a corpului unui jucător, tehnologie folosită în premieră la EURO 2024, a transmis digisport.ro

Comenteaza