Federaţia de la Chişinău dezminte interesul pentru Lemnaru

Federaţia de la Chişinău dezminte interesul pentru Lemnaru
Oficialii Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal au negat zvonurile conform cărora ar exista
vreun interes pentru naturalizarea atacantului Universităţii Cluj Valentin Lemnaru.

ZIUA de CLUJ a luat legătura cu federaţia de peste Prut pentru a lămuri posibilitatea convocării lui Valentin Lemnaru la naţionala Republicii Moldova. Informaţia a apărut în urmă cu o săptămână, însă forul de la Chişinău nu a reacţionat până acum.

Vicepreşedintele FMF, Ion Testemiţanu, a negat că selecţionerul Ion Caras i-ar fi cerut naturalizarea lui Lemnaru şi spune că jucătorul nu se află în atenţia primei reprezentative. "Niciun reprezentant al FMF nu l-a urmărit şi nici nu l-a contactat pe Valentin Lemnaru în vederea unei posibile convocări la selecţionata Republicii Moldova. Acest jucător nu se află în vizorul selecţionerului Ion Caras. Probabil cineva şi-a dorit să mediatizeze acest jucător, astfel mărindu-i cota pe piaţa transferurilor", a spus oficialul federaţiei de peste Prut. Nici Lemnaru nu a vorbit concret despre o posibilă convocare a sa, spunând doar că a fost întrebat prin intermediari dacă ar fi interesat să joace pentru Moldova. „Nu am vorbit cu nimeni de acolo, însă ar fi o onoare să joc pentru echipa naţională a Moldovei. Sunt conştient că pentru România nu am cum să joc la 29 de ani, deşi s-au mai văzut cazuri", a spus Lemnaru pentru prosport.ro, imediat după ce a apărut zvonurile care îl dădeau ca şi convocat la naţionala de peste Prut.

Vali Lemnaru (29 de ani) a evoluat în 12 meciuri pentru "U" în turul campionatului, marcând nouă goluri. El a revenit la Cluj după doi ani, timp în care a evoluat pentru Pandurii Târgu-Jiu. În carieră, atacantul a mai evoluat pentru Dinamo sau UTA Arad.

Totuşi, în încercarea de a ajunge în premieră la un turneu final de Campionat European, naţionala Moldovei a apelat la întăriri. Selecţionerul Ion Caras a cerut şi a obţinut naturalizarea brazilianului de la FC Şerif Tiraspol, Henrique Luvannor, un fotbalist care în primele 14 etape ale campionatului a marcat de tot atâtea ori pentru echipa din Transnistria. Luvannor a fost convocat deja pentru un amical cu Lituania, iar presa din Chişinău anunţă că rămâne în lotul lărgit pentru preliminariile „europeanului" din Franţa.

Naţionala Moldovei ocupă locul 96 în clasamentul FIFA pe luna trecută, iar în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Brazilia a ocupat locul 5 într-o grupă cu Anglia, Ucraina, Muntenegru, Polonia şi San Marino, adunând doar 11 puncte.

Florescu a fost „în cărţi"

Înainte să primească telegrama de convocare la prima reprezentativă a României, fotbalistul clujean George Florescu, a fost aproape să fie chemat la naţionala Moldovei. Florescu a jucat timp de doi ani la Şerif Tiraspol, având o cotă foarte bună în fotbalul de peste Prut. Până la urmă, fostul fotbalist al lui „U" a fost chemat la naţionala României, pentru care a jucat în 11 meciuri.

Etichete
Comenteaza