"Feroviarii" au încercat, însă nu a fost îndeajuns. CFR Cluj, eliminată din UEFA Conference League

"Feroviarii" au încercat, însă nu a fost îndeajuns. CFR Cluj, eliminată din UEFA Conference League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătit de Dan Petrescu a încheiat la egalitate, scor 0-0, returul cu Lazio și părăsește competiția continentală.

Cu gândul la o calificare miraculoasă, campioana României a pus presiune încă din primele secunde și a încercat să se instaleze în jumătatea adversă. "Feroviarii" s-au bazat mult pe jocul din benzi și pe mingile aruncate către cei doi atacanți, Janga și Malele, însă defensiva italiană nu a întâmpinat mari probleme.

Mai mult, prima ocazie cu adevăraat importantă a venit chiar din partea oaspeților, când Scuffet a respins în corner lovitura de cap trimisă de Felipe Anderson (17). Trei minute mai târziu, Kranisiqi putea profita de o mare eroare a lui Casale, dar a trimis alături din poziție ideală (20).

Și în cea de-a doua parte a primului act CFR Cluj a fost echipa mai activă, dar oamenii din atacul formației din Gruia nu au reușit să prindă pe picior greșit trupa italiană. În schimb, oaspeții au apelat doar la contraatacuri, care au fost oprite rapid, iar scorul pauzei a fost 0-0.

După câteva minute de acalmie în startul actului secund, clujenii puteau profita din nou de o greșeală a apărării italiene. Janga l-a găsit bine pe Krasniqi, dar kosovarul a ezitat încă o dată și faza s-a stins (54). Au urmat momente bune de joc ale romanilor și după ce Janga a scos de pe linia porții (61), Vecino a șutat de două ori în Scuffet, din apropiere (63).

Lazio a continuat să pună presiune, iar misiunea "feroviarilor" a devenit și mai dificilă în ultimul sfert de oră, după ce Muhar a încasat al doilea cartonaș galben și a fost eliminat (77). Totuși, Dan Petrescu a trimis forțe proaspete în teren, iar Yeboah a avut egalarea în vârful ghetei. În urma unei acțiuni în viteză, Braun i-a trimis în careu, însă ghanezul a reluat pe lângă stâlpul porți (88).

Deși ultimele minute i-au ținut pe spectatorii prezenți în Gruia cu sufletul la gură, campioana României nu a reușit să marcheze golul mult așteptat, scorul final a fost 0-0, iar CFR Cluj a fost eliminată din UEFA Conference League.

Comenteaza