"Feroviarii" sunt pe cai mari. Cum ar putea juca CFR în Europa chiar din acest an

Președintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a declarat că noul patron, Vasile Băgăcean, a virat o sumă importantă în conturile clubului și a explicat cum ar putea evolua "feroviarii" în Europa chiar din acest an.

"Domnul Băgăcean a virat o sumă consistentă în conturile clubului. În câteva zile nu vom mai avea datorii la nimeni, se vor plăti toţi banii din tabelul creditorilor şi sunt sigur că rămâne o formalitate ca judecătorul sindic să dea decizia de scoatere din insolvenţă", a spus oficialul ardelenilor, conform Digisport.

Echipa din Gruia a intrat în insolvență la începutul lui 2015, moment când a primit o interdicție de 3 ani din partea UEFA pentru a putea evolua în cupele europene. Cu toate astea, Iuliu Mureșan a explicat cum ar putea juca "feroviarii" în Europa chiar din acest an.

"Dacă se plătesc datoriile până la 31 martie s-ar putea să avem o şansă să mergem în această toamnă. Depinde de Comisia de Licenţiere de la FRF, în primul rând, din câte m-am documentat. Dinamo a plătit datoriile, dar decizia de ieşire din insolvenţă s-a dat după terminarea campionatului, prin iulie şi din cauza asta nu au putut să joace.

Ei s-au adresat la UEFA, care a răspuns că decizia este la Comisia Naţională de Licenţiere. Noi vrem să plătim toate datoriile până la 31 martie. Asta am vorbit cu Marian Băgăcean, care e setat pe ideea asta de la început şi vom face apoi demersuri la UEFA, dar mai mult la Comisia de Licenţiere a FRF", a afirmat Mureșan.

CFR Cluj a evoluat ultima dată în cupele europene în sezonul 2014-15, unde a reușit să ajungă până în turul 3 preliminar din Europa League. Ardelenii au trecut în turul 2 de FK Jagodina (Serbia), cu 1-0 la general, dar au ratat calificarea în play-off după 0-1 și 0-2 cu Dinamo Minsk (Belarus).

Echipa lui Vasile Miriuță ocupă locul 7 în campionat, cu 31 puncte, la un singur punct distanță de ultima poziție care asigură prezența în play-off.

Comenteaza