Feroviarii ţintesc victoria în partida cu echipa "regelui"

Feroviarii ţintesc victoria în partida cu echipa
CFR Cluj joacă în deplasare contra echipei patronate de cel mai bun fotbalist român din istorie, Gică Hagi şi vizează toate cele trei puncte puse în joc după înfrângerile consecutive de pe teren propriu, cu Dinamo Minsk (0-2 şi Steaua Bucureşti (0-1). În sezonul precedent feroviarii celor le-au luat de la Viitorul patru puncte din cele şase puse în joc, victorie acasă cu 2-1 şi egal în deplasare 1-1.

În acest moment CFR-ul se află pe locul şapte cu patru puncte, chiar deasupra rivalei Universitatea, care are acelaşi număr de puncte, dar un golaveraj inferior. Echipa lui Hagi a reuşit doar două egaluri în aceste prime trei etape şi prin cele două puncte acumulate se află pe poziţia a 13-a a Ligii I la fotbal.

Antrenorul feroviarilor, Vasile Miriuţă la fel ca şi preşedintele Iuliu Mureşan, consideră că echipa antrenată de el nu se poate bate în acest an pentru titlul de campioană, dar totodată este de părere că elevii lui şi-au dominat toţi adversarii din punct de vedere fizic.

”Un meci greu cu o echipă tânără. Important e să avem aceeaşi atitudine şi determinare ca şi la celelalte jocuri. Dacă vom avea acest lucru şi cu puţin noroc vom învinge. Se poate să fie un dezavantaj pentru că una e terenul artificial şi alta e terenul normal cu iarbă. Mingea aleargă mai repede. Sper să nu fie o problemă. Megem la victorie cu toate că ştim că ne aşteaptă un meci foarte greu. Psihic stăm bine. Ne-a lipsit norocul în aceste meciuri. În toate meciurile am dominat adversarul fizic. Am avut un program greu. E un început bun, patru puncte după trei jocuri. La noi important e grupul. Ne putem bate cu oricine din România, dar la ora actuală Steaua. Petrolul şi Astra sunt peste celelalte. Sper ca în două trei săptămâni să joc cu Mirko în primul 11. Trebuie să facem tot posibilul să câştigăm aceste două jocuri cu Viitorul şi cu Gazul. Anul acesta nu ne putem bate la titlu, dar facem tot posibilul să ne batem acolo sus”, a spus Miriuţă la conferina dinaintea partidei cu Viitorul.

Spre deosebire de sezoanele în care „alb-vişinii” au ieşit campioni şi în care, în echipă erau jucători care faceau diferenţa precum Culio, Bastos, Kapetanos, Sougou sau Traore, de această dată Miriuţă se bazează pe forţa grupului.

Pentru acest meci indisponibil va fi Sergiu Negruţ va absenta pe o periodă de aproximativ patru luni, din cauza accidentării din partida cu Steaua.

Meciul dintre Viitorul Constanţa şi CFR Cluj se va juca luni 18 august 2014 cu începere de la ora 21.00.

 

Comenteaza