"Feroviarii", ținuți în șah de Dinamo. CFR Cluj se încurcă pe terenul nou-promovatei

"Feroviarii", ținuți în șah de Dinamo. CFR Cluj se încurcă pe terenul nou-promovatei
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Andrea Mandorlini a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida din etapa a 12-a a sezonului regulat din Superligă.

"Feroviarii" au avut parte de un început cum nu se poate mai prost în capitală. Pe lângă presiunea neașteptată pusă de gazde încă de la fluierul de start, clujenii și-au pierdut căpitanul, Mario Camora fiind nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări. Imediat, situația s-a complicat și mai mult, când Abdallah a fost ignorat complet de fundașii CFR-ului, a profitat și l-a învins pe Sava (10).

Aflați acum în postura de a căuta egalarea, elevii lui Mandorlini au părut debusolați. Formația clujeană a suferit la capitolul inspirație și a construit greu acțiuni în fața unei echipe care s-a apărat aglomerat și a închis orice spațiu din propria treime. CFR Cluj a încercat să aibă posesia și să avanseze în jumătatea adversă, dar pasele au fost de multe ori previzibile sau și-au ratat ținta.

Ocaziile "feroviarilor" au apărut abia spre finalul reprizei, când trupa lui Mandorlini a beneficiat de mai multe faze fixe. Chiar și așa, Golubovic nu a avut prea mult de lucru, iar după primele 45 de minute, Dinamo conducea cu 1-0.

Oaspeții au revenit cu un singur gând de la cabine, acela de a egala cât mai rapid pentru a putea forța apoi golul victoriei. CFR a pus presiune, iar după ce Mogoș a ratat cu poarta goală (53), defensiva gazdelor a cedat. Bîrligea și-a asumat o acțiune pe cont propriu și, deși părea izolat, a trimis bine în colțul lung, fără speranțe pentru Golubovic (58).

Imediat, Mogoș l-a văzut bine pe Otele, i-a centrat, însă nigerianul a trimis pe lângă poartă din poziție ideală (62). "Feroviarii" și-au pierdut din ritm, iar dinamoviștii au încercat să profite. Mandorlini a sesizat pericolul și a trimis întăriri în ofensivă, dar oportunitățile de a marca au apărut greu.

În ciuda eforturilor din ultimele minute și a execuțiilor frumoase trimise de Mogoș (90+1) și Jefte (90+7) în prelungiri, tabela nu s-a mai modificat, iar rezultatul final a fost unul surprinzător, Dinamo - CFR Cluj 1-1.

Comenteaza