Final de gală: Derby-ul Clujului trage cortina peste Liga I

Final de gală: Derby-ul Clujului trage cortina peste Liga I
Marele duel dintre CFR şi „U" programează azi un nou episod, la închiderea stagiunii din prima divizie. Jucătorii şi antrenorii celor două echipe au anunţat la unison că azi vor juca exclusiv pentru fani.

CFR şi „U" Cluj se întâlnesc în această seară, de la ora 19:00, în ultima etapă a Ligii I. Fără vreun obiectiv rămas în Liga I, dar cu presiunea tribunelor în spate, fotbaliştii şi antrenorii celor două combatante au anunţat că vor juca pentru suporteri meciul de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu". Meciul dintre CFR şi „U" va fi în direct pe Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

CFR Cluj e cu gândul mai mult la finala Cupei României, decât la meciul cu Universitatea Cluj. O spun jucătorii, o spun oficialii clubului şi chiar ultimele meciuri de campionat, unde echipa a dat impresia că joacă doar pentru a bifa numărul de etape. „Cupa e obiectivul nostru şi doar aşa mai putem salva ceva din acest sezon", a fost mesajul oficialilor din Gruia. Trică a anunţat în momentul preluării bănceii tehnice că va juca doar la victorie fiecare meci. A învins clar pe Bistriţa, a remizat cu Steaua şi a învins Viitorul, la Constanţa. A luat apoi bătaie acasă de la Turnu Severin, a scos o remiză la Braşov, s-a împiedicat din nou pe teren propriu în faţa retrogradatei Concordia Chiajna, echipă care a condus până spre finalul meciului (1-1), şi a făcut 3-3 la Giurgiu, cu un om în plus timp de 80 de minute.
Cupa a fost de la bun început singurul obiectiv impus antrenorului, iar misiunea a fost îndeplinită pe jumătate, CFR Cluj reuşind să se califice în ultimul act, unde o va întâlni pe Petrolul Ploieşti, pe 1 iunie. În condiţiile date, este de aşteptat ca formaţia din Gruia să-şi odihnească mai mulţi titulari în partida cu Universitatea Cluj, pentru a nu risca eventuale accidentări în perspectiva finalei de sâmbătă. Astfel, Piccolo, Sare, Rui Pedro şi Ciprian Deac ar putea fi menajaţi în derby-ul Clujului. În echipă ar putea intra, însă, portarul Mario Felguerias, lăsat pe bancă în runda precendetă, cu Astra, dar şi căpitanul Ricardo Cadu, cel mai influent om din vestiar. Un prim „11" al CFR-ului ar putea arăta astfel: Felguerias - Maftei, Cadu, Rada, Sepsi - Mureşan, Vass - Maah, Hora, Valente - Buş.

Universitatea joacă azi pentru suporteri şi pentru istorie. Atât le-a mai rămas „studenţilor" silitori, care şi-au luat toate examenele şi au trecut anul. Cu toate astea, aerul diminenţilor din Liga a II-a îi bântuie pe suporteri, care speră ca următoarele zile să le aducă marile bucurii: victoria la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi un rezultat pozitiv în derby-ul Clujului. Meciul de azi, fără miză sportivă, dar cu orgolii puse în joc, le poate asigura oamenilor lui Ionel Ganea şi locul 12 în clasament, asta dacă reuşesc să obţină cel puţin un punct în Gruia. Antrenorul Ionel Ganea a evitat să vorbeacă ieri despre partida de pe „Dr. Constantin Rădulescu" însă a anunţat încă de acum o săptămână că vrea să-şi învingă rivalii pentru a-i bucura pe fanii echipei. „Vreau să câştigăm cu CFR pentru suporterii noştri. Sper să fie o atmosferă frumoasă, să nu fie probleme. Îmi doresc mult să câştigăm", a spus Ionel Ganea, tehnicianul „Şepcilor roşii". Ganea este, fără îndoială, antrenorul revelaţie al anului 2013 în Liga I. Alături de „gaşca nebună" de pe Cluj Arena, „Ganezul" a izbutit să strângă 21 de puncte în 16 meciuri şi să salveze Universitatea en-fanfare, încă de la meciul din Giuleşti, câştigat contra Rapidului (4-1), din etapa a 32-a. Cu fostul golgheter al României pe bancă, „U" a devenit o forţă în deplasare, capitol la care n-a excelat în ultimii ani. „Şepcile roşii" au pierdut o singură dată „afară" în 2013, la Piatra-Neamţ, reuşind în rest trei egaluri şi alte trei victorii. Pentru meciul de azi, Ganea ar putea alinia o formulă de echipă cu Dedu vârf împins şi cu un cuplu de fundaşi centrali format din Szilagyi şi Ninu, chiar dacă ultimul a greşit flagrant cel puţin la unul din golurile marcate de Petrolul în ultima partidă. Astfel, un prim „11" al „studenţilor" în această seară ar putea arăta în felul următor: Niculescu - Ciupe, Szilagyi, Ninu, Nicola - Bucşa, Popa - Buleică, Muzac, Borza - Dedu.

Partida de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu" va începe la ora 19:00, urmând să fie transmisă în direct pe Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro, acolo unde puteţi urmări pe tot parcursul zilei cele mai calde informaţii dinainte şi de după ultimul fluier al derby-ului.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

alinsutea@ziuadecj.ro
catalinsuciu@ziuadecj.ro

Etichete
Comenteaza