"Finala campionatului" dintre Craiova şi CFR Cluj "se joacă" mai întâi în şedinţa Comitetului Executiv al FRF

"Finala campionatului" dintre Craiova şi CFR Cluj "se joacă" mai întâi în şedinţa Comitetului Executiv al FRF
| Foto: transilvaniareporter.ro

Dacă una dintre cele două echipe învinge diseară, atunci este campioană. Dar, ce se va întâmpla dacă meciul se termină la egalitate? Acest scenariu va fi discutat la Casa Fotbalului, azi, de la ora 12:00, când va începe şedinţa Comitetului Executiv al FRF.

În această noapte, la ora 23:59, trebuie trimisă la UEFA lista cu echipele participante în cupele europene, pentru sezonul 2020/2021. Aşa că, FRF e obligată să anunţe înaintea partidei din această seară ce procedură va pune în aplicare, dacă întâlnirea se va încheia la egalitate.

Pe masa celor din Comitetul Executiv se află mai multe variante, conform GSP.ro, iar cea care va întruni majoritatea sau poate unanimitatea voturilor va fi implementată.

Care ar putea fi variantele, dacă Craiova - CFR se termină la egalitate:

- Se decide omologarea clasamentului de la finalul partidei, chiar dacă CFR are un meci în plus - Avantaj CFR
- Se face raportul puncte versus meciuri, dar fără să se renunțe la principiul înjumătățirii după sezonul regulat - Avantaj Craiova
- Se face raportul puncte versus meciuri, fără să se mai țină cont de principiul înjumătățirii - Avantaj CFR
- Se acordă 3-0 la "masa verde" pentru Craiova, în meciul din deplasare cu Astra, care nu s-a mai disputat - Avantaj Craiova
- Nu se acordă titlul de campioană, iar desemnarea echipei care merge în preliminariile Champions League să se facă pe unul dintre criteriile de mai sus
- Se decide ca partida din această seară, Craiova - CFR Cluj, să ia forma unui meci de baraj, ca o finală de Cupă. Dacă e remiză după 90 de minute, se intră în prelungiri și ulterior se trece la penalty-uri, iar învingătoarea va fi desemnată campioană.

Universitatea Craiova - CFR Cluj, "finala campionatului", se va disputa în această seară, de la ora 20:30, la Digi Sport 1.

Comenteaza