Finala Europa League, arbitrată de un român

Finala Europa League, arbitrată de un român
| Foto: Istvan Kovacs, la finala Conference League, dintre AS Roma și Feyenoord / Foto: Profimedia

Arbitrul român Istvan Kovacs (39 de ani) a fost delegat la finala Europa League dintre Bayer Leverkusen și Atalanta, care va avea loc pe 22 mai, la Dublin.

”Centralul” român de origine maghiară va bifa a doua finală europeană arbitrată, după cea din Conference League, ediția 2022.

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să conducă finala Europa League de miercuri, 22 mai, de la Dublin: Atalanta (Italia) – Bayer Leverkusen (Germania).

Din brigada pentru această finală vor face parte și conaționalii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, asistenți, și Cătălin Popa, asistent VAR.

Alături de aceștia vor fi al patrulea oficial Ivan Kruzliak (Slovacia), asistenul de rezervă Branislav Hancko (Slovacia), în timp ce în camera VAR se vor afla Paulus van Boekel (Țările de Jos), arbitru VAR, și Rob Dieperink (Țările de Jos), suport VAR, a transmis FRF

Kovács este din 2010 arbitru internațional FIFA. În 2007, la vârsta de 22 de ani, a condus Supercupa României. În 2010 era cel mai tânăr arbitru FIFA din Europa. 

Comenteaza