Finala semifinalei. Cristescu: "Mergem să câştigăm"

Finala semifinalei. Cristescu:
A doua finalistă a Ligii Naţionale de baschet masculin se va decide în partida cu numărul cinci dintre CSU Asesoft Ploieşti şi “U” Mobitelco Cluj. Până acum scorul general este 2-2.

Antrenorul lui “U” Mobitelco, Dorin Pintea, a declarat la sfârşitul celui de-al patrulea meci al semifinalei, pierdut dramatic cu 85-87, că elevii săi nu renunţă la luptă.

“Avem meciul decisiv acolo si ne vom da viaţa pe teren pentru a câştiga. Orice e posibil. Nu pot să spun că o să-i batem. Nici ei nu pot spune că ne bat sigur, dar ăsta e sportul, cineva trebuie să câştige, cineva trebuie să piardă”, a spus Pintea.

Preşedintele “studenţilor”, Mircea Cristescu, crede că doar o minune ar face ca “studenţii” să ajungă în finală.

Simplu. Mergem să câştigăm. Sperăm şi putem. Acum ce zice domnul Iacobescu (n.r. care se temea că CSU Ploieşti va fi dezavantajată de arbitri în meciul decisiv), nu ştiu câţi oameni o să poată să îl bage în seamă, pentru că lumea din baschet cred că ştie prea bine care e regulamentul şi nu cred că au fost probleme de arbitraj. El nu are nici un drept să se plângă, pentru că de-a lungul anilor nu cred că a ieşit campion fiind dezavantajat. Ei pornesc ca şi favoriţi. Au reuşit o mare victorie, din punctul meu de vedere la noi acasă. Noi am pierdut meciul în ultimele trei minute şi am relansat semifinala. Normal ei sunt favoriţi, noi sperăm într-o minune.

În finală s-a calificat deja CSU Oradea.

Contre Cristescu - Iacobescu

Înaintea finalei semifinalei, şefii celor două echipe s-au contrat în presă. Alexandru Iacobescu, de la CSU Ploieşti, a savurat eşecul lui Mircea Cristescu la alegerile pentru funcţia de vicepreşedinte al federaţiei.

“Înţeleg că Mircea Cristescu trăieşte în trecut, pe când marca el 20 şi ceva de coşuri de 3 puncte, dar trebuie să înţeleagă că o echipă nu se poate face doar cu pile şi cunoştinţe în cadrul FRB. Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmpla dacă ieşea vicepreşedinte la federaţie. Aici, în schimb, am ceva de comentat, pentru că am schimbat prin vot un bucureştean şef peste clujeni cu un domn şcolit în America, care a ajuns şef peste stelişti şi pentru care marketingul contează mai mult decât baschetul", a spus Iacobescu.

"Faptul că am candidat nu a fost dorinţa mea, ci a preşedintelui FRB, care mi-a zis că se gândeşte să fiu vicepreşedinte. Nu am vrut să candidez, nu am nevoie de funcţii. Am intrat în biroul federal acum opt ani pentru că doresc să ajut cu experienţa mea la toate structurile. Până în acest moment, se ştie că "U" Mobitelco este cam singurul club complet reprezentat la toate categoriile de vârstă, cu proprii jucători. Probabil, 10 sunt proveniţi din alte locuri, dar nu au fost aduşi din dorința noastră expresă, ci ei au dorit să vină la Cluj să facă baschet. M-aş fi bucurat ca înainte de a declara aceste lucruri, domnul Iacobescu să fi făcut ceva pentru baschet, nu doar să ia cireaşa de pe tort, care este titlul de campioană naţională. La fel de mult îmi cer scuze dacă el crede că îl jignesc, dar este bine să aibă grijă de echipa lui şi să lase echipa mea", a declarat Cristescu, pentru www.totalbaschet.ro

Partida CSU Asesoft Ploieşti – “U” Mobitelco Cluj, se va disputa luni 26 mai, cu începere de la ora 20:00, în Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti.
Mihai MEDAN





 

 

Etichete
Comenteaza