Finalul de săptămână aduce Cupa Mondială de gimnastică ritmică la Cluj-Napoca

Finalul de săptămână aduce Cupa Mondială de gimnastică ritmică la Cluj-Napoca
| Foto: ZIUA de Cluj

În perioada 26-28 august, BT Arena va găzdui cea de-a treia ediție a "World Challenge Cup", competiție la care vor participa sportive medaliate la Jocurile Olimpice.

Evenimentul de la Cluj-Napoca strânge 200 de gimnaste din 27 de țări de pe 5 continente. Competiția va fi formată din două probe, individuală și de ansamblu.

Cea individuală cuprinde următoarele elemente: cerc, minge, măciuci și panglică, în timp ce proba de ansamblu cuprinde 5 cercuri și 3 panglici+2 mingi.

La competiția de la Cluj-Napoca, România va fi reprezentată în proba individuală de două gimnaste, Annaliese Drăgan și Andreea Verdeș, acesta fiind numărul maxim de participante permis de Federația Internațională.

"Suntem onorați că putem organiza astfel de competiții la nivel înalt. Dorim să mulțumim Ministerului Sportului, Consilului Local, domnului Emil Boc și COSR. Nu avem fondurile necesare, dar ne străduim în fiecare an să strângem cât mai mulți sponsori.

Sperăm într-o finanțare mai bună anul viitor când vom încerca să aducem Campionatul Mondial aici la Cluj. Am discutat cu domnul primar, cu Ministerul Sportului, sperăm că vom avea susținerea necesară pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct.

Sperăm ca în cele trei zile de concurs, zona de 3.000 de locuri să fie plină și clujenii să vină să susțină gimnastele românce în această competiție importantă", a declarat Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

La evenimentul care a dat startul Cupei Mondiale a fost prezent și ministrul Eduard Novak, care și-a exprimat aprecierea pentru modul în care Cluj-Napoca atrage evenimentele sportive.

"Clujul se dezvoltă bine și atrage mulți sportivi și multe evenimente sportive. Acest model trebuie copiat în toată țara. Cu siguranță toată lumea a observat perioada bună prin care trece sportul românesc, avem campioni extraordinari pe care trebuie să îi ajutăm.

Sunt onorat că am ocazia să fiu aici, România are nevoie de competiții mari. Avem nevoie de astfel de inițiative care atrag și promovează sportul. Sunt multe de făcut, dar avem oameni implicați cărora trebuie să le fim alături.

Suntem alături de candidatura României pentru Campionatul Mondial. Le urez mult succes fetelor și le doresc să obțină rezultate ca la Campionatul European", a spus Novak.

Comenteaza