Florian Walter, ridicat de acasă și adus la audieri la DIICOT Cluj. Vezi ce spune omul de afaceri

Florian Walter, ridicat de acasă și adus la audieri la DIICOT Cluj. Vezi ce spune omul de afaceri
Florian Walter a fost ridicat de acasă și adus la audieri la DIICOT Cluj în cursul acestei zile.

 Potrivit unor surse judiciare, azi dimineață la ora șase, procurorii DIICOT Cluj împreună cu Poliția Judiciară s-au prezentat la ușa locuinței omului de afaceri Florian Walter, finanțatorul Universității Cluj și al Petrolului Ploiești pentru a-l aduce la Cluj la audieri în dosarul deschis de procurori în cazul transferurilor pe ruta Cluj-Ploiești din vară și pentru o returnare de TVA în valoare de 2,5 milioane de euro.

Procurorii DIICOT Cluj i-au făcut adrese lui Walter pentru a se prezenta la audieri, iar acesta a refuzat motivând că nu poate intra în Cluj din cauza galeriei Universităţii Cluj, care l-ar fi amenințat cu moartea în cazul în care ar intra în oraș, susțin aceleași surse judiciare.

La această oră Florian Walter a ajuns deja în sediul DIICOT din Cluj și este audiat de procurori.

UPDATE: Potrivit informațiilor ZIUA de CLUJ, omul de afaceri Florian Walter a fost eliberat în urmă cu zece minute și va părăsi Clujul în această seară. 

UPDATE: Florian Walter a declarat pentru ZIUA de CLUJ că se consideră nevinovat şi a povestit cum a decurs întâlnirea cu procurorii. "M-au adus la Cluj pentru a-mi prezenta învinuirile care mi se aduc. Ei (procurorii DIICOT-n.r.) consideră că am prejudiciat clubul cu 11 milioane de euro, dar tot rămâne o enigmă cum au ajuns ei la această sumă. Eu aș fi foarte bucuros să știu cum iau eu pe un jucător, să zicem Marinescu, 800.000 de euro, la cum e evaluat el. Nu am emoții, știu că sunt nevinovat, am judecat după regulamentele sportive. Jucătorii aceia nu sunt bunuri ca în orice societate. Tu ai doar drepturile federative, iar ei pot pleca liberi dacă nu le plătești contractul. Tot ce îi ține pe ei de un anumit club e contractul. Dacă ei nu se prezintă la antrenamente, nu poți decât să îi amendezi, nu să-i duci cu forța.

Dacă e să ne luăm după site-ul acela (transfermarktd.de) și Universitatea Cluj valorează 6 milioane de euro. Oare cine plătește această sumă pentru jucătorii care sunt acum la Universitatea? Oamenii s-au purtat frumos cu mine, nu mi-au spus când voi mai fi chemat. Eu cred în continuare că se dorește distrugerea acestui club", a declarat Walter.

Comenteaza