Fost star în NBA, Ghiţă Mureşan porneşte războiul cu federaţia de baschet: "Aş putea spune frumos de federaţie, dar să spunem lucrurilor pe nume" VIDEO

Fost star în NBA, Ghiţă Mureşan porneşte războiul cu federaţia de baschet:
Aflat la Cluj pentru a-i învăţa baschet pe cei mici, Ghiţă Mureşan critică dur Federaţia Română de Baschet pentru că nu pune umărul la descoperirea şi susţinerea tinerelor talente. 120 de copii din Cluj au avut şansa, timp de patru zile, să înveţe baschet de la fostul star din NBA.

Tabăra de vară pe care Big Ghiţă o organizează de câţiva ani este în plină desfăşurare în parcarea unui complex comercial din Cluj. Două grupe de copii cu vârste între 9 şi 11, respectiv 12 şi 14 ani s-au antrenat alături de singurul român care a jucat în baschetul Nord American. Acesta a declarat că tinerii nu se pot dezvolta în ţară. "Pentru copii e un mare dezavantaj", spune "Big Ghiţă". "Aş putea spune frumos de federaţie, dar să spunem lucrurilor pe nume: poate că sunt oameni care mă aud că sistemul e prost şi nu ajută copiii să se dezvolte. Nu au cum să mă contrazică, pentru că nu au exemple".

Copiii au fost încântaţi că au avut şansa să descopere tainele baschetului direct de la Ghiţă Mureşan. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

La antrenamente a participat şi un copil american.

Ghiţă Mureşan speră să găsească sprijin pentru a organiza în continuare tabăra de baschet.

Ajuns acum la 42 de ani, "Big Ghiţă" s-a lansat în baschet la "U" Cluj, unde i-a avut coechipieri, printre alţii, pe Mircea Cristescu sau Marcel Ţenter, iar apoi a plecat în Franţa, la Pau Orthez. În 1993 a fost draftat de Washington Bullets, în NBA, evoluând până în 1997 la formaţia din capitală. Mureşan a mai evoluat pentru un sezon şi la New Jersey Nets, pe finalul carierei, iar în 1996 a primit titlul de "Most improved player".

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza