Fostul CFR-ist Traore dorit lângă Falcao, pentru o sumă colosală

Fostul CFR-ist Traore dorit lângă Falcao, pentru o sumă colosală
Fostul atacant al CFR-ului, Lacina Traore, este dorit de echipa AS Monaco, care ar fi făcut o ofertă de 18 milioane de euro pentru jucător, conform unei publicaţii ruseşti.

Lacina Traore, 23 de ani, este dorit de AS Monaco, echipă care l-a transferat în această vară şi pe cunoscutul atacant Falcao. Formaţia franceză ar fi făcut pentru Traore o ofertă de 18 milioane de euro, conform publicaţiei ruseşti Izvestia, citate de tuttomercatoweb.com.

Clubul rus ar fi considerat prea mică oferta şi a solicitat cel puţin 22 mil euro, conform sursei citate. În ciuda neconcordanţelor transferul are şanse de a se realiza, având în vedere decizia echipei din Rusia de a se despărţi de jucătorii cei mai costisitori.

Amintim, Lacina Traore s-a lansat în fotbalul europan la CFR Cluj, unde a evoluat între 2008-2011. Adus la 18 ani de la Stade d'Abidjan el a jucat mai întâi la echipa secundă a "feroviarilor" însă calităţile deosebite l-au propulsat la prima echipă.

Fotbalistul s-a remarcat atât în Liga I cât şi în Liga Campionilor, intrând în atenţia mai multor cluburi de fotbal din Europa. El a fost transferat în 2011 de echipa antrenată de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, de unde a plecat în 2012 la Anji Machachkala, echipă la care au ajuns mai şi vedete precum Samuel Eto'O, Lasana Diarra sau Wiilian. 

Valoarea lui Traore a crescut treptat el reuşind să prindă şi naţionala mare a Coastei de Fildeş, unde, conform wikipedia, a bifat 6 meciuri şi 4 goluri. Traore este cotat în prezent, conform transfermarkt.de, la 16 milioane de euro.

Conform unui ştiri din presa centrală din 2011 selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, i-ar fi transmis lui Dan Petrescu că Traore e singurul fotbalist pe care ar fi fost dispus să-l naturalizeze. "Restul nu m-ar fi interesat, dar ăsta chiar avea calităţi excepţionale de vârf. Am fi avut nevoie de el acum la naţională", ar fi zis Piţurcă. De precizat că atacantul este şi unul din cei mai înalţi jucători din fotbalul profesionist, cu o înălţime de 2,03 metri.

 

 

 

Etichete
Comenteaza