Fotbalist român, născut la Cluj-Napoca, a ales să joace pentru naționala Ungariei

Fotbalist român, născut la Cluj-Napoca, a ales să joace pentru naționala Ungariei
| Foto: MLSZ

Tânărul jucător evoluează pentru Vasas, în liga secundă din țara vecină.

Crescut la CFR Cluj, Attila Girsik s-a alăturat echipei maghiare, iar mai apoi a decis să reprezinte Ungaria la nivel internațional, în detrimentul României. Fundașul lateral e încântat de alegerea făcută și de perspectivele pe care le are în fotbalul din țara vecină.

"Promovarea la seniorii lui Vasas a fost un pas foarte mare și important pentru mine, pot să spun chiar un salt uriaș, ținând cont că anul trecut pe vremea asta încă evoluam la academie, la Under 17.

După un Campionat European bun făcut de mine, am început pregătirea cu echipa mare a lui Vasas, unde m-am integrat destul de repede și treptat am început să primesc minute, ba chiar am fost și titular de mai multe ori!

Vasas luptă pentru promovarea în prima ligă, iar eu sunt cel mai tânăr jucător din echipă. Aici, regula ”Under” pentru liga a doua înseamnă folosirea unui jucător născut în 2004, dar eu sunt generația 2006.

Legat de naționala Ungariei, sunt foarte bucuros că mereu sunt convocat și sper să devin om de bază!", a declarat jucătorul pentru sport.ro.

În actualul sezon, Attila Girsik a jucat în 21 de partide în liga secundă din Ungaria și a reușit o pasă decisivă.

Comenteaza