Francezii îl aşteaptă pe Sougou: senegalezul s-a întâlnit cu directorul sportiv de la OM, Jose Anigo

Francezii îl aşteaptă pe Sougou: senegalezul s-a întâlnit cu directorul sportiv de la OM, Jose Anigo
CFR Cluj face afaceri profitabile după cel mai bun sezon al vreunei echipe româneşti în actualul format al Ligii Campionilor.

Atacantul Modou Sougou este ca şi transferat la Olympique Marseille, în Ligue 1, mutarea urmând a fi oficializată în scurt timp. Fotbalistul CFR-ului este aşteptat în această săptămână la antrenamentele echipei franceze. Potrivit presei din Hexagon, Sougou s-a întâlnit zilele trecute şi cu directorul sportiv al clubului, Jose Anigo şi va semna un contract pe trei ani de zile.

Echipa din Gruia profită de sezonul remarcabil din Liga Campionilor şi şi-a scos la vânzare fotbaliştii. CFR-ul l-a vândut pe Rafel Bastos la Al Nassr, în Arabia Saudită, pentru 3,5 milioane de euro şi este aproape să dea o nouă lovitură pe piaţa transferurilor. Senegalezul Modou Sougou (27 de ani) este aproape de a semna un contract cu Olympique Marseille, echipă care îi caută înlocuitor lui Loic Remy, cedat recent în Premier League, la QPR, pentru 10 milioane de euro. Antrenorul Elie Baup a şi făcut o scurtă caracterizare înlocuitorului lui Remy: "Aşteptăm un fotbalist de viteză, incisiv, o extremă de valoare. Avem discuţii pentru un fotbalist şi îl vom anunţa în scurt timp, dacă nu va interveni nimic neprevăzut". Presa franceză susţine că jucătorul vizat este Modou Sougou , de la CFR Cluj. De altfel, Sougou ar fi şi avut deja o întâlnire cu Jose Anigo, directorul sportiv al clubului din Marsilia, cel care se ocupă de transferuri şi ar fi acceptat oferta din Ligue 1. Jucătorul va semna un contract pe trei ani de zile urmând să câştige în jur de 600.000 de euro pe sezon. Pentru semnătura sa, Olympique Marseille a avut de luptat cu Dinamo Moscova şi două echipe din Premier League.

2013 devine astfel unul dintre cei mai profitabili ani din istoria clubului „feroviar". Pe lângă milioanele de euro pe care echipa îi încasează din Liga Campionilor, CFR l-a vândut pe Bastos la Al Nassr, cu 3,5 milioane de euro. Vânzarea lui Sougou la OM va mai aduce aproape 5 milioane de euro în conturi, iar clubul „feroviar" ar putea să se mai despartă de doi fotbalişti în perioada următoare, fiind cunoscut interesul mai multor echipe din străinătate pentru portarul Mario Felgueiras şi pentru grecul Pantelis Kapetanos.

Modou Sougou (27 de ani) s-a transferat la CFR Cluj în vara anului 2011, venind din postură de fotbalist liber de contract după ce şi-a încheiat angajamentul cu Academica Coimbra. În carieră, el a mai evoluat la Uniao Leiria, Vitoria Setubal şi AS Douanes.

Afaceri de succes

În ultimii ani, echipa clujeană a obişnuit să obţină sume consistente din vânzări de fotbalişti, exemplele fiind Alvaro Pereira (plecat la FC Porto pentru 4,5 milioane de euro şi 20% dintr-un viitor transfer), Sebastian Dubarbier (Lorient - 1,8 milioane de euro), Ciprian Deac (Schalke - 3 milioane de euro), Juan Culio (Galatasaray Istanbul - 2,2 milioane de euro) şi Lacina Traore (Kuban Krasnodar - 4 milioane de euro şi 20% dintr-un viitor transfer).

 

Etichete
Comenteaza