Furtună la “U”! Anamaria Prodan merge să susţină cauza clubului în Consiliul Local

Furtună la “U”! Anamaria Prodan merge să susţină cauza clubului în Consiliul Local
Apropierea faţă de autorităţile locale a devenit principalul deziderat al Anamariei Prodan, proaspăt propusă pentru funcţia de preşedinte al “Şepcilor roşii”.

Finalul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), desfăşurată ieri, a stârnit un adevărat tsunami al declaraţiilor din partea Anamariei Prodan, noul preşedinte executiv al clubului. Aceasta a declarat că a primit doar promisiuni din partea primăriei în ceea ce priveşte implicarea la "U" şi a atacat chiria imensă pe care clubul o plăteşte pe Cluj Arena, comparabilă, spune ea, cu cea practicată pe Arena Naţională. Prodan a anunţat că va merge mâine în Consiliul Local pentru a le prezenta aleşilor situaţia clubului.

Ioan Mărginean, acţionar majoritar, Anamaria Prodan, propusă preşedinte executiv - acestea au fost deciziile majore din AGA de ieri de la Universitatea. Mărginean nu a participat însă la şedinţă, fiind reprezentat doar de un avocat. După trei ani şi o lună, Florian Walter a dispărut din acţionariatul Universităţii Cluj, urmând să intre oficial la Petrolul Ploieşti, echipa unde a dus 14 foşti "studenţi". După finalul şedinţei, Anamaria Prodan a lansat un atacat virulent la adresa comunităţii locale, atacând lipsa de implicare din partea Consiliului Local, care nu poate susţine financiar nici pe "U", nici pe CFR, din cauza legii sportului, care interzice ca municipalitatea să fie acţionar la două entităţi sportive de acelaşi profil.

"De dimineaţa până seara mă plimb pe la primărie, pe la Consiliul Judeţean, pe la Finanţe. Totul e bine şi frumos până când ajungem la susţinerea concretă, unde lucrurile se opresc. Primăria nu poate fi acţionar la ambele cluburi? Foarte bine, atunci să aleagă. Dacă se doreşte cu adevărat sprijinirea acestui club cu care toţi se mândresc şi-şi fac poze, atunci există căi. Spre exemplu, avem spaţiu liber pe tricouri sau pe stadion unde primăria e liberă să-şi facă reclamă, dacă doreşte", a declarat Anamaria Prodan, imediat după finalul şedinţei.

Preşedintele clubului a afirmat apoi că a fost invitat în şedinţa Consiliului Local de mâine pentru a-şi susţine cauza în faţa aleşilor. "Eu am spus lucrurilor pe nume, vreau să simt că Clujul poate să sprijine această echipă. Eu nu vreau nimic pentru mine. Domnul Boc cred că a înţeles, mi-a transmis să vin în şedinţa de vineri pentru a explica tuturor consilierilor situaţia. Primăria are şi alte căi pentru a ne sprijini, iar domnul primar mi-a spus că va fi alături de echipă. Despre Walter s-a spus că vroia contracte de salubrizare prin oraş, eu nu vreau nimic, nu vreau să am nici o afacere cu Primăria sau Consiliul Judeţean, vreau doar să văd că cineva sprijină Universitatea", a mai spus Prodan.

Primarul Emil Boc nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a confirma dacă a lansat o invitaţie oficială preşedintelui executiv al Universităţii Cluj de a participa la şedinţa ordinară de mâine a noului Consiliului Local. În schimb, consilierul PDL Constantin Tomoş, cel care a primit mandat de a reprezenta Consiliul Local în calitate de acţionar la şedinţa AGA de ieri, a declarat că a avut o discuţie cu Anamaria Prodan referitoare la posibilitatea oricărui factor interesat de a participa la şedinţele Consiliului Local. "Eu nu am adresat nici o invitaţie oficială din partea primarului. În schimb, i-am explicat noului preşedinte că, dacă ar participa la şedinţele Consiliului Local, ar înţelege exact poziţia consilierilor locali faţă de sprijinirea activităţii cluburilor de fotbal din oraş şi am informat-o când va avea loc următoarea şedinţă a Consiliului Local, şi anume vineri", a menţionat Tomoş.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu, a declarat că nu este la curent cu vreo invitaţie oficială pe care a făcut-o primarul Anamariei Prodan de a participa la şedinţa forului deliberativ şi a adăugat că oricum şedinţele sunt publice şi la acestea poate participa oricine este interesat. La şedinţa de îndată de ieri, primarul a declarat că a avut în urmă cu două săptămâni o întâlnire cu Anamaria Prodan, în cadrul căreia a asigurat-o asupra disponibilităţii primăriei de a sprijini activitatea clubului Universitatea Cluj.

Anamaria Prodan a venit la "U" în urmă cu mai bine de două săptămâni, iar iniţial s-a vehiculat ideea că va prelua pachetul majoritar de acţiuni. Până la urmă, acţionar majoritar a devenit Ioan Mărginean, omul de încredere al lui Florian Walter, care deţine acum 98% din FC "U" SA.

"Mutarea la Bistriţa prinde contur"

Nemulţumită de faptul că un meci pe Cluj Arena poate ajunge şi la 20.000-30.000 de euro, Anamaria Prodan a anunţat că ia serios în calcul varianta ca "U" să joace la Bistriţa meciurile considerate pe teren propriu. Pentru stadionul Gloriei, clujenii ar urma să achite aproximativ 3.000 de euro. "Păi tot acolo ajung şi dacă joc pe Naţional, în Bucureşti. E imens să plăteşti aceşti bani pentru un singur joc. Mutarea la Bistriţa e o variantă care prinde contur", a spus Prodan. Universitatea are în acest moment o datorie de aproximativ 30.000 de euro către societatea Cluj Arena SA, reprezentând costurile partidei cu CFR Cluj, din penultima etapă a sezonului trecut.


Un fost "U"-ist s-a ridicat la ceruri

Fostul fotbalist al Universităţii Cluj, Felician Mureşan (74 de ani) a decedat în cursul zilei de marţi după o îndelungată suferinţă. El a evoluat pentru formaţia clujeană încă din perioada junioratului, iar la vârsta de 17 ani izbutea să îmbrace tricoul seniorilor. S-a retras prematur din activitate, în 1963, din cauza unei grave accidentări. Redacţiile ZIUA de CLUJ, ziuadecj.ro şi REALITATEA TV CLUJ transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Alin ŞUTEA, Luminiţa SILEA

 

Comenteaza