Galeria CFR-ului cere demisii după derby-ul cu ”U” Cluj: „Antrenorul nostru a ales să își bată joc de cel mai important meci”

Galeria CFR-ului cere demisii după derby-ul cu ”U” Cluj: „Antrenorul nostru a ales să își bată joc de cel mai important meci”
| Foto: https://www.facebook.com/peluzaCFR

Fanii CFR-ului de la Peluza Vișinie pun presiune pe echipa din Gruia după ce au postat un mesaj de protest, în care i-au criticat dur pe antrenorul Dan Petrescu și pe președintele Cristi Balaj că au tratat derby-ul orașului ca pe ceva de importanță secundară. 

CFR Cluj s-a deplasat în Bulgaria, pentru prima manșă a dublei contra câștigătoarei Cupei Israelului, Maccabi Petah Tikva, din turul 3 preliminar al UEFA Europa Conference League. După ce CFR Cluj a pierdut acasă cu Universitatea, 2-3, având până atunci 10 ani de invincibilitate pe teren propriu în fața rivalei din oraș, conducerea din Gruia a susținut că a pus ca prioritate meciurile din UEFA Europa Conference League. 

În mod surprinzător, inclusiv Ioan Varga, patronul lui CFR Cluj, a transmis duminică seara că nu e neapărat deranjat de eșec, întrucât, în această perioadă, prioritatea este reprezentată de meciurile din preliminariile Conference League.

În urma meciului de duminica trecută Peluza Vișinie cere demisii la CFR Cluj, mai ales după ce în urma unor incidente din timpul partidei, conducerea CFR-ului, prin vocea președintelui Cristi Balaj, a atenționat fanii că golul egalizator al celor de la U Cluj a fost pus pe seama întreruperii după ce la un corner, un obiect venit din Peluza Vișinie l-a lovit pe Dan Nistor, după care o petardă aruncată din același loc a aterizat în apropierea unui tușier. Balaj a sugerat că de acolo s-a schimbat întreaga soartă a partidei.

”Suntem indignați de faptul că suntem mințiți în față de către conducătorii clubului. Vineri, după ce stadionul a fost pus online “la liber”, am constatat faptul că tribuna 1 era sold-out. Am întrebat care e situația exactă și am fost informați că 80% din biletele de aici au fost vândute, iar în rest vor intra juniorii clubului pentru a se evita un mix de suporteri ai ambelor echipe, așa cum a fost anul trecut în decembrie.

Gradul de ocupare de “80% + juniori” îl puteți vedea în a doua poză din postare. O adevărată inepție deci, întrucât concitadinii au terminat de vândut biletele ce le aveau la T2 duminică după-masă, așa cum reiese din ce au postat pe pagina galeriei lor, iar sectorul de la peluza în care stau oaspeții a fost plin doar pe jumătate la ora meciului. Nu ar fi cumpărat în concluzie niciodată bilete în tribuna 1! Ca urmare a acestei decizii, mulți CFR-iști nu au putut să își cumpere bilete într-o tribună rămasă aproape goală și în care mulți ar fi dorit să ia loc, pentru a evita contactul cu unele primate aflate în tribuna 2, în partea dinspre țarc. Un astfel de exemplu se poate vedea în a 3-a poză din postare. (...)

Domnul Cristian Balaj, precum și anumiți suporteri care iau loc în tribune și își umple burțile de popcorn, iar la primul rezultat negativ aleg canapeaua în detrimentul stadionului, sunt ultimii care ne pot reproșa ceva. Noi ținem galeria în viață, noi facem sacrificii pentru echipă realizând coregrafii, cântând meci de meci neîncetat și mergând pe banii noștri constant în deplasări lungi și obositoare! Suntem singurii care ne mâncăm zile din viață pentru a fi alături necondiționat, indiferent de rezultate, de vreme, de loc! Să spui ca s-a luat gol din cauza unei întreruperi de joc este doar ipocrizie! (...)

Vă cerem domnule Balaj să vă prezentați onorabil demisia dacă nici de această dată nu vom ocupa acea zonă din stadion, atât dumneavoastră, cât și celor care nu lucrează în interesul suporterilor noștri! Așteptăm așadar luna decembrie cu interes maxim!

Cunoaștem foarte bine obiectivele echipei, faptul că prezența în grupele Conference League este foarte importantă atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar pentru club, dar un derby este un derby și trebuie tratat ca atare! Antrenorul nostru a ales să își bată joc de cel mai important meci pentru noi, introducând 3 debutanți și mizând în mare măsură pe jucători cu statut de rezervă. Considerăm că se putea amâna foarte bine meciul dacă s-a considerat că e prea încărcat programul și că trebuie odihniți anumiți jucători, era mai bine pentru toată lumea”, au fost câteva dintre reproșurile Peluzei Vișinii la adresa conducerii clubului. 

Comenteaza