Galeria, “U”nificată înainte de derby-ul Clujului

Galeria, “U”nificată înainte de derby-ul Clujului
Mircea Cenan, zis RJ, a revenit în fruntea galeriei Universităţii şi a pus capăt tensiunilor dintre facţiunea Vecchia Guardia şi peluză.

Tensiunile din sânul galeriei, ce au răbufnit la meciul cu Dinamo, par să fie de domeniul trecutului. Reprezentanţii facţiunii Vecchia Guardia şi ai brigăzilor din peluza Şepcile Roşii s-au întrunit în urmă cu două zile şi au căzut de acord să susţină Universitatea la unison. Întâlnirea a fost mediată de vechiul lider al galeriei, Mircea Cenan, cunoscut drept RJ, care va sta din nou în fruntea suporterilor. RJ spune că vrea o galerie puternică şi civilizată, care să se bazeze pe "respect, disciplină şi haide «U»!"

Reprezentanţii brigăzilor şi ai facţiunii Vecchia Guardia din galeria "U" au căzut de acord ca RJ să dea din nou tonul în peluză. Acesta le-a cerut să înceteze orice conflict intern şi să susţină la unison "U" Cluj: "Vreau să fiu mândru că am făcut ceva. Nu sunt şeful vostru, sunt prietenul vostru, dar ascultaţi-mă, că am idei, am mentalitate, am putere. Să nu mai fie atâta ură, oftică. Nu ştie care să-mi ia locul. Eu nu trăiesc de aici, că am salariu bun, dar voi pierdeţi. Trăiţi pentru Comando Zebras, Ultras 19 sau Vecchia Guardia? E «U», e simplu, ce e aşa greu de înţeles? Hai să avem o cauză: respect, disciplină şi haide «U»!", le-a spus RJ membrilor galeriei. Odată cu revenirea liderului galeriei, brigada UCG din cartierul Mărăşti, formată din sute de oameni, va sta din nou în peluză.

RJ spune că tensiunile au apărut din cauză că unii reprezentanţi ai galeriei au primit bani de la clubul de fotbal. "Nu mai ia nimeni nici un ban, nu mai rupe nimeni uşa la club!", le-a transmis suporterilor Mircea Cenan. Acesta vrea să aibă o relaţie bună cu conducerea Universităţii, dar făcă să existe o legătură financiară între club şi galerie. De asemenea, RJ vrea să se implice în administrarea asociaţiei suporterilor, Şepcile Roşii, prin care fanii merg în deplasări. "Vreau să pun un jurist care să se uite pe actele asociaţiei pentru ca totul să fie în regulă", a spus Cenan.

RJ a fost suspendat de pe stadioane timp de trei ani din cauza unor incidente, însă spune că a fost "vânat" de jandarmerie. Acum, Mircea Cenan, în vârstă de 33 de ani, susţine că este un om schimbat şi că vrea să îmbunătăţească mentalitatea şi imaginea galeriei Universităţii. "Galeria este numeroasă şi trebuie ca noi, ăştia mai vechi, să-i ajutăm pe cei tineri să înţeleagă fenomenul «U». Nu vreau violenţă". Nu trăiesc pentru a urî CFR. Trebuie să cântăm, puterea noastră e vocea! Trebuie să impunem un respect şi o disciplină. Când se întâlnesc pe stradă, suporterii trebuie să se salute. Dacă vezi pe unul cu fanion cu «U» în maşină, îl saluţi. Trebuie să trăim pentru «U», să fim frumoşi", este de părere RJ. Acesta spune că şi-a câştigat respectul şi locul din fruntea galeriei prin faptul că a mers la fiecare meci, campionate întregi, începând cu 1991, de când este suporter. "Am revenit acum pentru că simt că am o datorie morală faţă de galerie, căci atunci când am avut puterea, nu am făcut destul. Este ultima încercare, ultimul cartuş. Am un copil mic, o familie frumoasă, nu vreau să-mi fac probleme", a conchis RJ.

 

 

Comenteaza