Ganea îşi duce echipa în cantonament şi anunţă noi măsuri: „Va fi revoluţie!"

Ganea îşi duce echipa în cantonament şi anunţă noi măsuri: „Va fi revoluţie!
Ionel Ganea nu renunţă la postul său şi e convins că poate revitaliza o echipă ajunsă aproape în „moarte clinică". Antrenorul a comandat un cantonament de zece zile la munte prin care speră să-i „reseteze" pe clujeni.

Cel mai slab start de campionat din istoria post-decembristă a clubului va aduce după sine noi măsuri drastice la „U". Sau, cel puţin, asta anunţă Ionel Ganea. Antrenorul e hotărât să-şi continue munca la echipă şi e convins că poate redresa corabia aproape scufundată a „şepcilor roşii", toate cu preţul unor viitoare „decapitări". Ganea a anunţat că în perioada de zece zile pe care o va petrece la Poiana Braşov se va convinge definitiv asupra lotului şi a lăsat de înţeles că vor mai exista jucători care vor pleca.

„U" a pierdut cu 0-6 în „Groapă", contra lui Dinamo şi a ajuns la cota 12 goluri încasate în trei meciuri, o contra-performanţă care n-a fost atinsă nici măcar de Corona Braşov. ZIUA de CLUJ a vorbit cu Ionel Ganea despre motivele care au dus la umilinţa de la Bucureşti, iar antrenorul spune că vinovaţii sunt peste tot. „Ca antrenor, eu sunt primul vinovat, e normal. Pe de altă parte, în 20 de minute am avut patru-cinci ocazii imense. Doi jucători (Borza, respectiv Cristocea - n.red) au scăpat singuri cu portarul, au avut golul în gheată, cum se zice, dar n-au înscris. Aici nu nu mai avea ce să le fac. Poate ar trebui să mă legitimez şi să mă apuc de dat goluri. Toată lumea e vinovată, dar nu e timp să ne plângem de milă. Trebuie să acţionăm pentru a redresa situaţia. Un alt lucru care a contat a fost incertitudinea. Din păcate, din cauza situaţiei cu licenţa, nu am putut să strâng un lot din timp. În plus, o parte dintre jucătorii din tur au plecat tocmai din cauză că credeau că echipa e retrogradată", a comentat Ionel Ganea.

Antrenorul anunţă că are pregătit deja „planul de salvare": zece zile de cantonament la Poiana Braşov, plus trei „amicale", după care va trage linie. „Ne vom pregăti zece zile la munte şi voi schimba abordarea. Am nevoie de jucători care sunt sută la sută pentru echipă. Cui nu-i convine poate să plece. Va fi revoluţie, vă spun eu. Am încredere în mine şi în jucători, dar trebuie să fim o echipă. Unii s-au văzut prea repede cu „sacii în căruţă", cum se spune, şi poate nu mai au chef, alţii sunt nepregătiţi. Nu e nici o problemă, veţi vedea că redresăm situaţia. Au fost echipe care au trăit momente mai dificile şi au reuşit să se salveze", a mai spus antrenorul „Şepcilor roşii", contestat deja de o parte a fanilor după precedentul eşec la scor, 0-3 cu Chiajna, pe „Cluj Arena". A doua zi după acea partidă, Universitatea se despărţea de nu mai puţin de cinci jucători, trei dintre ei oameni de bază ai începutului de campionat. În ultima săptămână, la echipă a venit un atacant, Marius Ene (31 de ani), iar în Poiana Braşov mai sunt aşteptaţi încă trei jucători noi. Unul dintre aceştia va fi, mai mult ca sigur, cehul Emil Rilke. Ultima dată la Hansa Rostock, formaţie din al treilea eşalon german, Rilke are un CV destul de consistent. În urmă cu trei ani a bifat şi câteva prezenţe în grupele Champions League, pentru slovacii de la MSK Zilina, împotriva lui Chelsea sau Spartak Moskova, însă formaţia sa a terminat pe ultimul loc în grupă. Cel mai probabil, acesta va semna un contract pe un sezon, cu opţiune de prelungire.

Vor juca trei „amicale"

În perioada de pauză, echipa clujeană va disputa şi cel puţin trei partide amicale, două dintre ele fiind deja perfectate pentru stagiul de la Poiana Braşov. Astfel, „studenţii" urmează să întâlnească nou-promovata în Liga a II-a, Unirea Tărlungeni, dar şi Corona Braşov, colega de suferinţă din subsolul primului eşalon. La finalul stagiului, „U" va mai disputa o partidă de pregătire care ar putea să se dispute la Cluj, însă adversarul nu a fost anunţat. În etapa următoare, Universitatea va juca pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş, dacă LPF îşi va menţine decizia de reprogramare a etapei a VII-a, pentru luna decembrie.

Etichete
Comenteaza