Ganea, lăudat de un câştigător al Ligii Campionilor: “E extraordinar şi neaşteptat ce-a reuşit la Universitatea Cluj”

Ganea, lăudat de un câştigător al Ligii Campionilor: “E extraordinar şi neaşteptat ce-a reuşit la Universitatea Cluj”
Fostul antrenor al Stelei şi al echipei naţionale, Emerich Ienei, este un suporter înfocat al antrenorului Ionel Ganea.

Ienei vede în jocul Universităţii aceeaşi ardoare cu care "Ganezul" intra pe terenul de joc de fiecare dată la echipa naţională sau la formaţiile de club. Reputatul technician a povestit pentru ZIUA de CLUJ si episodul penalty-ului cu Anglia, de la Euro 2000, când atacantul Ganea i-a "furat" practic mingea lui Dorinel Munteanu şi a marcat golul calificării în sferturile de finală.

Deşi nu mai profesează, Emerich Ienei este la curent cu tot ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. Urmăreşte fiecare partidă cu atenţie, critică jocul dacă e cazul sau apreciază fotbalul românesc. "Sunt exigent, întrebaţi-mă ce doriţi, eu vă răspund cu mare plăcere. M-aţi sunat din Cluj? Să-i transmiteţi lui Ionel Ganea că ţin la el şi că îl felicit pentru ceea ce face acolo", sunt primele cuvinte ale fostului tehnician al echipei naţionale. "Aţi văzut partidele Universităţii din mandatul lui Ganea?". "Da, am urmărit evoluţiile "studenţilor" şi să ştiţi că sunt impresionat de ce-a putut face Ionel. Are şi acum răutatea pe care o avea ca fotbalist, răutatea aceea pozitivă şi văd că ştie să le-o transmită şi jucătorilor săi. Universitatea arată foarte bine, e organizată, aleargă şi se luptă pentru fiecare minge, pune osul, cum se zice, joacă tare la fel cum o făcea altădata antrenorul de acum. La felul cum se prezenta situaţia in iarnă, e aproape incredibil ce se întâmplă acolo. E extraordinar şi neaşteptat ce s-a întâmplat, iar Ganea are un merit mare de tot", adaugă Emerich Ienei.

Pe atacantul Ganea l-a avut sub comandă la echipa naţională şi l-a admirat mereu pentru spiritul său de sacrificiu şi stăpânirea de sine pe care o avea în momentele cheie. „Aveam încredere mare în el, îmi plăcea, dar trebuie să recunosc că aveam şi emoţii când intra în joc. Putea să depăşească limita regulamentului, însă era un luptător adevărat. Haideţi să vă spun un episod elocvent cu Ionel Ganea de la Campionatul European din Belgia şi Olanda. Vorbim de partida cu Anglia, acea victorie cu 3-2 a noastră. În mod normal, Hagi era primul executant al loviturilor de la unsprezece metri, dar era suspendat. Al doilea pe lista a fost Dorinel Munteanu, el trebuia să bată. Dorinel ezita, era nesigur, aşa îmi aduc aminte, iar Ganea a venit şi mi-a zis că bate el. Avea o siguranţă ieşită din comun, cum rar am mai văzut. Mi-am dat acordul, a fost cea mai bună decizie, a marcat impecabil şi ne-am calificat. Ăsta e Ganea, aşa a fost ca jucător şi aşa e ca antrenor. Am văzut că dă declaraţii mereu că merge cu echipa să învingă pe oricine. Să ştiţi că nu glumeşte, el chiar crede în asta şi i-a făcut şi pe jucătorii Universităţii să creadă în asta. Acesta e secretul din jocul lui "U" Cluj", mai spune Emerich Ienei.

Din şapte meciuri pe banca „studenţilor", Ganea a pierdut unul singur, cu Steaua, în prima etapă din 2013. În rest, "U" a obţinut trei victorii (1-0 cu Turnu Severin, 1-0 cu Chiajna şi 2-1 cu Astra) şi a remizat de alte trei ori (1-1 cu Viitorul, 0-0 cu FC Braşov şi 1-1 cu Dinamo).

 

Etichete
Comenteaza