Ganea sare la gâtul lui Avram: „Un nesimţit, n-are ce căuta în fotbal”

Ganea sare la gâtul lui Avram: „Un nesimţit, n-are ce căuta în fotbal”
Universitatea a condus timp de 65 de minute la Galaţi, încă din secunda 120, dar Oţelul a întors rezultatul. Antrenorul clujean a acuzat vehement arbitrul şi a cerut excluderea acestuia din fotbal.

Cum să pierzi un meci pe care-l ai în mână din minutul 2? „Studenţii" sunt cei mai îndreptăţiţi să răspundă la această întrebare. Timp de 65 de minute, „U" şi-a ţinut la respect adversarul, dar apoi echipa clujeană s-a retras inexplicabil şi n-a mai reuşit să facă faţă iureşului advers.

Oţelul a întors rezultatul în ultima jumătate de oră, câştigând cu 2-1, în urma unui penalty discutabil care l-a scos din sărite şi pe Ionel Ganea. Tehnicianul a acuzat vehement arbitrajul lui Marius Avram şi a cerut excluderea din fotbal a centralului bucureştean. Trecuseră 120 de minute din meciul de la Galaţi, iar Universitatea era deja în avantaj. Avram a lăsat jocul să continue după ce Popa şi-a doborât un adversar, Takacs a profitat cu o centrare perfectă pentru Cristocea, iar mijlocaşul de 33 de ani a pus capul pentru primul său gol la Universitatea.

Echipa lui Ionuţ Badea a acuzat şocul deschiderii rapide de scor, iar Oţelul „a cărat apă cu sita" până la poarta lui Dolha, cam în genul „dominării" pe care o avea Universitatea aceluiaşi antrenor în urmă cu doi ani: posesie ridicată, ocazii lipsă. Ganea a arătat că şi-a făcut temele din nou, închizând jocul pe zonă centrală şi forţând Oţelul să atace pe benzi. Acolo, în zona stângă, olandezul Stuart van Doten a arătat că e marele câştig al începutului de sezon. Fundaşul stânga l-a transformat pe Iorga într-un anonim, iar când Badea l-a mutat pe Marquinhos în acea zonă a reuşit să-l anihileze şi pe brazilian. Dacă Oţelul s-a mulţumit cu posesia, ocazia reprizei a aparţinut clujenilor. Ninu a izbit bara cu o lovitură de cap, în urma unui corner excelent executat de Cristocea, iar „studenţii" se puteau considera nedreptăţiţi. Moldovenii au replicat doar prin „capul" lui Sârghi, care a prins pământul, dar nu şi cadrul porţii. Primele 20 de minute din partea secundă au mers pe aceleaşi coordonate, doar şutul nou-intratului Târnăcop, respins de Brăneţ, ieşind din tipare. Avram a încins pentru prima dată spiritele la mijlocul părţii secunde, când clujenii au acuzat un fault în postură de ultim apărător al lui Costin asupra lui Dedu, în condiţiile în care fundaşul gălăţean mai avea un avertisment. Avram a dictat fault, dar nu a scos cartonaşul din buzunar. „Studenţii" au căzut inexplicabil în ultimele 30 de minute, când au fost masaţi în propriul careu. Adversarii au primit faulturi pe bandă rulantă, iar până la urmă Neagu a reuşit să transforme o lovitură liberă de la marginea careului, cu un şut superb, în vinclu. Cu cinci minute înaintea finalului, Avram luat o decizie ciudată. Dolha a ieşit în întâmpinarea lui Astafei, atacantul a apucat să trimită spre poartă, în bară, iar apoi s-a ciocnit de portar. După câteva secunde, timp în care clujenii apucaseră să degajeze mingea, arbitrul a dictat penalty. Marquinhos a transformat plasat şi a închis meciul.

Ganea l-a mitraliat la final pe Avram, despre care a spus că a favorizat Oţelul, împingând echipa moldoveană spre poarta lui Dolha. Antrenorul „Şepcilor" a cerut excluderea bucureşteanului din arbitraj, dacă se va dovedi că penalty-ul a fost acordat eronat. „Eu cred că am avut un început foarte bun de meci, ne puteam majora diferenţa. Nu am ce să le reproşez jucătorilor. Problema a fost arbitrul Avram - au fost foarte multe greşeli şi acest arbitru nu mai are ce căuta în arbitraj. Respectul ar trebui să fie reciproc, noi îi respectăm pe ei, dar şi ei să ne respecte munca. Acest nesimţit de arbitru nu mai are ce să caute în fotbal dacă se dovedeşte că a greşit. Clubul nostru ar trebui să ia o măsură împotriva lui Avram, pentru că nu ne-a lăsat să ieşim din jumătatea noastră, din 30 de metri", a spus fostul internaţional. la Digisport.
Clujenii au rămas, însă, fără nici un punct după două etape, iar vineri vor avea o misiune grea acasă, cu Ceahlăul Piatra-Neamţ. Partida de pe Cluj Arena se va juca de la 20:30.

Borza a făcut o criză de nervi

Titular în jocul de sâmbătă, Borza a avut puţine mingi în banda stângă, dar la una dintre fazele sale „studenţii" au cerut penalty, şutul clujeanului lovind mâna lui Sârghi. Pe finalul reprizei, mijlocaşul şi-a pierdut cumpătul, fiind avertizat pentru lovirea lui Neagu. La câteva minute după, Avram l-a iertat de al doilea galben, după o simulare evidentă în careu. Ganea a simţit momentul şi l-a înlocuit pe Borza cu câteva minute înainte de finalul primei reprize. Mijlocaşul n-a primit prea bine decizia antrenorului său, ieşind nervos şi lovind tot ce a întâlnit în cale. Avram l-a pedepsit de această dată şi i-a arătat al doilea galben. Borza va privi din tribună cel puţin un meci, în cazul în care Ganea nu va lua şi alte măsuri.

Ce acuză „studenţii"

l Minutul 35: Borza intră în careul Oţelului, trage spre poartă, mingea loveşte mâna lui Sârghi, dar arbitrul Avram lasă jocul să curgă.

l Minutul 60: Marquinhos degajează greşit o mingea, Dedu preia în careu, în poziţie favorabilă, dar asistenul indică ofsaid, deşi balonul primit de „student" a venit de la un adversar.

l Minutul 64: Dedu e oprit de către Segiu Costin, iar Avram dictează doar fault. Clujenii cer al doilea galben pentru fundaşul gălăţean.

l Minutul 85: Marquinhos comite un henţ clar, centrează în careu, iar „Şepcile" resping cu greu din faţa porţii. Asistentul nu vede nimic.

l Minutul 86: la acţiunea imediat următoare, Astafei este busculat în careu de Dolha la câteva secunde după ce apucă să trimită mingea spre poartă. Avram întoarce faza şi dictează penalty.


Ce acuză Oţelul

l Minutul 2: La faza din care Takacs centrează pentru golul lui Cristocea, Adi Popa îşi loveşte un adversar, într-un duel aerian, fără ca jocul să fie oprit.

l Minutul 40: Borza simluează un fault în careu, Marius Avram nu-i acordă al doilea cartonaş galben.

 

Etichete
Comenteaza