Gata de start: „U” BT Mobitelco a câştigat City Cup

Gata de start: „U” BT Mobitelco a câştigat City Cup
Cu o săptămână înaintea debutului oficial în noul sezon, baschetbaliştii clujeni şi-au trecut în palmares un nou turneu câştigat. „Studenţii” au bifat trei victorii în City Cup0, competiţie amicală jucată acasă.

„U" BT Mobitelco a încheiat cu un triumf de moral perioada de presezon. În turneul City Cup, de la Cluj, elevii lui Dorin Pintea au obţinut trei victorii în tot atâtea meciuri jucate şi şi-au adjudecat al doilea trofeu din pregătiri, după memorialul „Elemer Tordai", de la Sibiu. Joi, „U" va juca pe terenul SCM Craiova în primul tur al Cupe României, urmând ca manşa retur să se dispute o săptămână mai târziu, pe teren propriu.

Noua echipă a „U" BT Mobitelco merge strună în pregătiri. Clujenii au pierdut doar două partide în perioada de presezon, ambele pe terenul a două echipe puternice ale Serbiei, Mega Vizura Belgrad şi KK Vrsac. În rest, victorii pe linie, plus două turnee amicale câştigate fără emoţii. Ultimul dintre ele s-a jucat la finalul săptămânii trecute acasă, în Sala Sporturilor „Horia Demian", şi a reprezentat oportunitatea perfectă pentru fani de a-şi cunoaşte favoriţii. Pentru Branko Cuic şi Miljan Medvedj au fost primele meciuri de la revenirea în alb-negru, iar cei doi nu şi-au dezamăgit favoriţii.

Mai mult, Cuic a fost desemnat şi MVP-ul turneului, asta şi datorită prestaţiei din ultima partidă, încheiată cu victoria „studenţilor", scor 84-75, contra echipei maghiare Jaszbereny KSE. Sârbul a încheiat partida disputată sâmbătă cu un double-double: 27 de puncte marcate şi 14 recuperări, plus şase pase decisive. Mihai Silvăşan (18 puncte), Lalovic (13) şi Medvedj (10) s-au numărat şi ei printre cei mai importanţi marcatori. În celelalte două partide, „U" a trecut de Timba Timişoara (93-74) şi de Tamis Pancevo ( 69-58). Americanul Darius Hargrove a jucat doar în partida cu maghiarii, el revenind abia vineri din Statele Unite.

Branko Cuic, unul dintre liderii echipei, crede că succesele de la Cluj vor conta mult în moralul „studenţilor" înainte de debutul în sezonul oficial. „Important e că am terminat turneul fără accidentaţi. Încă suntem în construcţie, ne-a lipsit şi Darius Hargrove, care a venit abia vineri. Am câştigat trei meciuri, ceea ce e important pentru încrederea noastră, însă nu avem timp să ne bucurăm prea tare. Joi vine meciul cu SCM Craiova, unul foarte important, dar şi foarte greu. Vom face tot ce depinde de noi pentru a câştiga dubla cu Craiova", a spus Cuic. La fel de prudent în declaraţii a fost antrenorul Dorin Pintea, care a trecut la plusuri faptul că echipa a scăpat fără accidentări după perioada de pregătire. „Sunt foarte mulţumit că nu avem nici o accidentare şi putem începe campionatul şi Cupa României cu întreg lotul valid. Sper să-l integrăm cât mai repede pe Darius Hargrove în lotul echipei", a spus Pintea.

Echipa clujeană va juca joi primul meci oficial din noul sezon, pe terenul SCM Craiova, în primul tur al Cupei României. Returul e programat o săptămână mai târziu, la Cluj. Debutul în Liga Naţională e programat pe 5 octombrie, atunci când „studenţii" se vor deplasa la Oradea pentru întâlnirea cu CSM, echipă care i-a eliminat în primul tur al play-off-ului din sezonul trecut.

City Cup - rezultate complete

l Ziua I
Tamis Pancevo - Jaszberenyi Kosarlabda JKSE 56-75
"U" BT Mobitelco - BC Timba Timisoara 93-74

l Ziua II
Jaszberenyi Kosarlabda JKSE - BC Timba Timisoara 69-78
"U" BT Mobitelco - Tamis Pancevo 69-58

l Ziua III:
BC Timba Timisoara - Tamis Pancevo 63-52
"U" BT Mobitelco - Jaszberenyi Kosarlabda JKSE 84-75

 

Etichete
Comenteaza