Gimnastele de top ale Europei vin la Cluj. "Confirmarea e formală"

Gimnastele de top ale Europei vin la Cluj.
Federaţia de Gimnastică pregăteşte documentaţia pentru a muta Campionatele Europene (CE) din 2017 în Sala Polivalentă.

"Se caută o variantă pentru organizarea Campionatului European din 2017, care va fi organizat în România. Am fost la Cluj-Napoca, am văzut noua sală de acolo, facem studii de fezabilitate dacă se poate organiza acolo şi vom vedea ce va fi. Cert este că o decizie trebuie luată până în septembrie, iar apoi depindem şi de acordul forului european Uniunea Europeană de Gimnastică", a declarat Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), în urmă cu o săptămână.

Varianta Cluj s-a conturat clar. Oficialii FRG pregătesc deja documentaţia pentru schimbarea oraşului unde se va organiza primul Campionat European de Gimnastică din România, după 60 de ani. Avantajul Clujului este acela că la Bucureşti nu există nicio sală capabilă să găzduiască un asemenea eveniment.

"Am vorbit cu reprezentanţii federaţiei şi ei au demarat deja procedurile pentru mutarea competiţiei la Cluj, în condiţiile în care la Bucureşti nu s-a săpat deocamdată nici măcar fundaţia noii săli. E nevoie de o confirmare din partea federaţiei europene, dar aceasta este formală", a declarat Emil Boc.

ZIUA de CLUJ a anunţat încă din 4 august că Europenele de gimnastică vor fi organizate în Polivalenta Clujului.

Primăria Capitalei se angajase să ridice o nouă sală până în 2017. Proiectul a pornit încă din primăvara anului 2014, dar licitaţia a fost contestată. Societatea Astaldi a atacat la Consiliul Naţional de Soluţionare a  Contestaţiilor licitaţia câştigată de compania Strabag. Nici până astăzi nu s-au început lucrările la acest obiectiv.

La Cluj au venit la începutul lunii preşedintele Adrian Stoica, dar şi secretarul general al FRG, Mircea Dumitru Apolzan. Potrivit informaţiile noastre, ei au plecat mulţumiţi şi au afirmat că aduc competiţia la Cluj. "Ne-au cerut o serie de documente despre sală, iar noi le-am trimis deja. Ei vor întocmi un dosar pe care îl vor trimite Uniunii Europene de Gimnastică, iar după ce va veni răspunsul de acolo, vom trece la semnarea contractului", a afirmat Ionuţ Rusu, directorul interimar al Sălii Polivalente.

Competiţia ar urma să aducă cele mai bune gimnaste şi cei mai buni gimnaşti ai Europei la Cluj. Ţara noastră a mai organizat CE în 1957. Aceea a fost, de altfel, şi prima ediţie a Europenelor şi a avut loc în Sala Floreasca din capitală. Campionatele Europene de Gimnastică au avut loc anul acesta la Montpellier (Franța). La această competiţie, Andreea Munteanu a devenit campioană europeană la bârnă, iar Marius Berbecar a cucerit argintul la paralele.

Comenteaza