Gimnastică ritmică: România speră la câştigarea a două medalii la Campionatele Mondiale de junioare de la Cluj-Napoca

Gimnastică ritmică: România speră la câştigarea a două medalii la Campionatele Mondiale de junioare de la Cluj-Napoca

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (FRGR), Irina Deleanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că delegaţia României îşi propune câştigarea a două medalii la Campionatele Mondiale de junioare care se vor defăşura în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în perioada 7-9 iulie.

"România va participa cu o echipă completă şi vom accesa toate clasamentele posibile, adică cel pe naţiuni, cele din finalele pe obiecte, precum şi cel pe ansamblu. Pentru că vom participa la ansamblu, dar şi cu două gimnaste la individual, Amalia Lică şi Lisa Garac. Noi o să ne luptăm pentru o medalie pe naţiuni... sunt 6 ţări cu care ne luptăm pentru poziţia a treia în clasamentul pe naţiuni, dar avem şanse. Iar la individual, ţinând cont că Amalia Lică a venit de la ultimul concurs cu 4 medalii de aur în finalele pe obiecte, suntem îndreptăţiţi să sperăm măcar la o medalie", a spus preşedinta.

Costurile organizării competiţiei se ridică la peste 1,7 milioane de euro.

"Ne bucurăm să organizăm prima ediţie a Campionatelor Mondiale din gimnastica românească. Vom avea 62 de ţări participante şi peste 700 de sportive... 36 de ansambluri, un record pentru această competiţie. Legat de costurile cu organizarea, am depăşit 1,7 milioane de euro. E o competiţie cu nişte costuri foarte ridicate, de la chiria sălii până la ultimul detaliu. Dar am făcut eforturi, în ultimele 6 luni n-am dormit, am avut întâlniri cu diverşi sponsori care ne sprijină. Asta pe lângă ajutorul de la minister şi de la autorităţile locale", a explicat ea.

Irina Deleanu a menţionat că în cazul în care competiţia va decurge bine, îşi doreşte ca România să primească organizarea Campionatelor Mondiale de senioare din 2025.

La CM de junioare de la Cluj-Napoca nu vor participa Rusia şi Belarus, două ţări suspendate în urma conflictului armat din Ucraina. MAI MULTE AICI!

Comenteaza