Giurgiu nu renunţă: “Fotbal la tot românul”, episodul II

Giurgiu nu renunţă: “Fotbal la tot românul”, episodul II
Deputatul PDL Mircia Giurgiu anunţă declanşarea unei noi campanii privind televizarea meciurilor de fotbal. De această dată, în obiectiv sunt partidele echipei naţionale din campania de calificare la Campionatul European de fotbal.


“Meciurile echipei naţionale, din deplasare, cu Belarus şi Franţa, vor fi accesibile la televizor pentru doar 40% din populaţie”, a reclamat Giurgiu. La fel ca în cazul jocurilor din Liga I, şi aceste meciuri vor fi transmise tot de postul Digi Sport. “Data trecută, cei de la Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului mi-au răspuns că Liga I de fotbal nu e de interes naţional. Voi face o nouă interpelare, să-mi spună dacă nici meciurile echipei naţionale nu sunt de interes naţional”, a comunicat Giurgiu.

El a afirmat că va mai face interpelări la Consiliul Concurenţei, pentru a verifica dacă drepturile de televizare au fost atribuite prin licitaţie, dar şi la OPC şi CNA. Deputatul PDL a precizat că, de această dată, nu ia în calcul organizarea unor proteste de stradă. “Data trecută era vorba de 34 de etape, acum sunt doar două meciuri. Nu e cazul să ieşim în stradă”, a explicat Giurgiu.

Partida dintre Belarus şi România va avea loc marţi, 7 septembrie, în timp ce jocul cu Franţa, de la Paris, e programat pentru 9 octombrie. România va debuta, sâmbătă, în campania de calificare la EURO 2012, la Piatra Neamţ, împotriva Albaniei. Meciul, la fel ca şi celelalte jocuri de pe teren propriu, va putea fi urmărit pe TVR 1, de la ora 21:00. Televiziunea naţională a achiziţionat în acest an drepturile de televizare pentru partidele “tricolorilor” de pe teren propriu, în timp ce jocurile din deplasare se vând separat, au lămurit la acea vreme oficialii Federaţiei Române de Fotbal.

Etichete
Comenteaza