Halep cu repetiţie? Boc a preluat o idee dintr-o emisiune: turneu internaţional de tenis, la Cluj

Halep cu repetiţie? Boc a preluat o idee dintr-o emisiune: turneu internaţional de tenis, la Cluj
O idee apărută îmtr-o emisiune radio la care a fost invitat primarul Emil Boc ar putea crea un eveniment de anvergură.

Jurnalistul Florin Otrocol, de la REALITATEA FM Cluj, i-a propus luni primarului Clujului, Emil Boc, să organizeze un turneu de tenis în Sala Polivalentă, în perioada de iarnă. Ideea a apărut după succesul meciurilor din Fed Cup de la Cluj, unde au venit să le aplaude şi să le susţină pe Simona Halep, Monica Niculescu, Raluca Olaru şi Andreea Mitu peste 7.000 de spectatori.

„S-a creat un precedent, o spun între ghilimele. De ce nu se adună mai mulţi oameni de afaceri, mai multe persoane juridice care să poată să sponsorizeze un turneu WTA sau ATP, care să se joace indoor, bineînţeles trebuie să se găsească un loc în calendarul internaţional, cu premii de un milion de dolari în total? Nu ITF, că acolo sunt premii mici, de 50-100.000 de dolari. Un turneu mai mare WTA, nu premier mandatory sau premier five, că nu ne permitem", a spus Otrocol.

Ideea i-a surâs primarului. „Iată o idee foarte foarte bună. Oamenii de afaceri ai Clujului ar putea să dea o lovitură extraordinară pe ce înseamnă piaţa internaţională, începând cu un turneu mai micuţ, ca valoare, pentru că infrastructură şi condiţii avem, fără niciun fel de discuţii", a afirmat Boc. Primarul s-a mândrit cu felul în care a arătat Sala Polivalentă la meciul de Fed Cup România - Cehia, pierdut de echipa naţională după meciul de dublu, 2-3.

„Am văzut câteva imagini la televizor; pur şi simplu aveai impresia că eşti la orice turneu de Grand Şlem din lume, după modul în care a arătat Sala Polivalentă. Noi, clujenii, ne-am obişnuit cu sala, dar cei care au venit din afară, de la federaţia internaţională, federaţia noastră, fetele din echipa României, cehoaicele, toată lumea a fost extrem de impresionată de ce au găsit la Sala Polivalentă, de dotări, pur şi simplu am pus din nou Clujul pe o hartă a excelenţei în sport. Am privit felicitări de peste tot din ţară în legătură cu felul în care arată sala", a subliniat Boc.

În primele două meciuri de simplu de sâmbătă, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, iar Monica Niculescu a dispus de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4. Duminică, Halep a întrecut-o pe Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3, iar Pliskova a dispus cu 6-4, 4-6, 6-3 de Niculescu. În decisiv, perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 în faţa cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Cehia, deţinătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

Cehia s-a calificat în semifinale, unde va înfrunta echipa Elveţiei (3-2 cu Germania), în timp ce România va disputa în perioada 16-17 aprilie un meci de menţinere în Grupa Mondială, cu una dintre echipele care au câştigat în primul tur din Grupa Mondială II: Spania (4-0 cu Serbia), SUA sau Polonia (2-0), Canada sau Belarus (1-1), Australia sau Slovacia (2-2). România, care îşi va afla adversara pe 9 februarie, când e programată tragerea la sorţi, a pierdut primul său meci în Fed Cup, după o serie de şapte victorii. Ultimul eşec datează din 2013.

Comenteaza