Handbal masculin: România, calificată în play-off pentru Campionatul Mondial

Handbal masculin: România, calificată în play-off pentru Campionatul Mondial
România a terminat la egalitate meciul cu Ucraina, astfel că tricolorii au câştigat grupa preliminară de la Bolzano şi vor juca în play-off-ul din luna iunie.

Finala cu Ucraina a început cu o veste proastă pentru echipa României, după ce accidentarea lui Alexandru Şimicu din partida cu I. Feroe s-a dovedit a fi mai serioasă şi nu a putut juca. "Veştile proaste" au venit şi după primele minute. Ucraina a pus în faţa tricolorilor o apărare destul de agresivă, a speculat în acelaşi timp spaţiile din apărarea noastră şi s-a desprins la 8-4 numai 10 minute de joc. Xavier Pascual a reacţionat imediat cu un time-out, dar lucrurile s-au rezolvat numai în apărare.

În atac, România a continuat să aibe dificultăţi, doar Demis Grigoraş reuşind să rezolve cu gol unele acţiuni. Echipa a ajuns în faţa porţii, dar ratările unu la unu au făcut ca prima reprezentativă să bată pasul pe loc şi chiar să se vadă distanţată la 5 goluri: 6-11 (min. 21), 7-12 (min. 25). Abia de la a treia superioritate numerică, venită în minutul 25, tricolorii au început să speculeze mai bine şansele create şi să reducă încet, dar sigur diferenţa. Un moment important chiar în economia jocului s-a consemnat în minutul 29, când Tilte, conducătorul Ucrainei, a fost descalificat pentru o intrare dură la Ramba.

La pauză, România a intrat cu handicap de 3 goluri, 11-14, dar tot jocul mai slab din primna repriză a fost şters cu burete în numai 3 minute de la reluare, când tricolorii au reuşit să restabilească egalitate, 14-14. Echipa s-a mai eliberat de presiune şi chiar a preluat conducerea după o intercepţie a lui Marius Sadoveac, încheiată cu gol, 17-16 (min. 41). Atitudinea mai adecvată pentru un meci cu miză şi sistemul de apărare propus de Pasqui au ajutat România să revină la timp în joc.

 

Comenteaza