Handbalistele de la ”U” încep sezonul cu o deplasare la Vâlcea

Handbalistele de la ”U” încep sezonul cu o deplasare la Vâlcea
"Studentele" au ca obiectiv clasarea între primele opt echipe din campionat.

"U" Cluj joacă astăzi în deplasare la HCM Râmnicu-Vâlcea, în prima etapă a Ligii Naționale de Handbal Feminin.

Cele două formații s-au întâlnit și la Memorialul "Tiberiu Rusu", desfășurat la Cluj, în perioada 24-26 august 2016. Atunci, elevele lui Carmen Amariei au pierdut întâlnirea cu vâlcencele la o diferență de un singur punct, scor 25-26 (8-11).

La finalul turneului respectiv, "U" s-a clasat pe locul doi, prima poziție fiind ocupată de HCM Râmnicu-Vâlcea.

Pentru noul sezon, handbalistele de la Universitatea Cluj și-au propus clasarea între primele opt formații din Liga Națională. În stagiunea precedentă, "studentele" au terminat campionatul pe locul 10.

"Ne dorim să începem cu dreptul acest sezon. Evoluăm în deplasare și suntem conștienți că nu ne va fi ușor. Însă, cu ajutorul noilor achiziții pe care le-am făcut în pauza competițională, am încrederea că la finalul partidei vom acumula prima victorie", a spus directorul sportiv al echipei, Cosmin Sălăjan, pentru u-cluj.ro.

Portarul Ionica Munteanu, care în această vară a revenit la "U", crede că echipa sa se va bate de la egal la egal cu toate adversarele din campionat.

"Pentru mine, Clujul nu este o noutate. Tot timpul mi-a plăcut aici. Colegele mele sunt tinere și dornice de muncă, iar asta contează cel mai mult. Cu experiența noastră, sunt convinsă că lucrurile vor sta așa cum ne dorim. Obiectivul nostru este formarea unei echipe competitive", a spus aceasta.

Munteanu a participat cu Echipa Națională la Olimpiada de la Rio: "A fost prima mea participare la Jocurile Olimpice. Pot spune că mi-am împlinit un vis și mă mândresc cu acest lucru".

Meciul dintre "U" Cluj și HCM Râmnicu-Vâlcea se dispută, joi seara, de la ora 18:00. Partida poate fi urmărită în direct la TV pe Dolce și Digi.

În următoarea etapă, trupa antrenată de Carmen Amariei va întâlni, pe teren propriu, CS Măgura Cisnădie.

Lotul Universității Cluj, pentru ediția 2016-2017 a Ligii Naționale, este compus din 20 de handbaliste:

Centri: Cristina Laslo, Andreea Tetean, Alla Sheiko (CSM Ploieşti)
Pivoţi: Florina Chintoan, Tamara Bokaric (ex-HCM Roman)
Interi stânga: Sonia Vasiliu, Corina Biriş, Diana Puiu (HC Zalău), Alexandra Florean (Sambre Avesnois), Alexandra Severin
Interi dreapta: Tamas Reka (CSM Bistriţa), Laura Popa
Extreme stânga: Abigail Vălean, Alexandra Dindiligan, Alina Bota, Antonia Cânţa
Extreme dreapta: Cristina Boian
Portari: Cristina Enache, Ionica Munteanu (HCM Baia Mare), Alexandra Prodan

Comenteaza