Şi-a acuzat jucătorii de “blat” în meciul cu CFR: “Voi nu vreţi să jucaţi!”

Şi-a acuzat jucătorii de “blat” în meciul cu CFR: “Voi nu vreţi să jucaţi!”
CFR s-a impus pe terenul lui Dinamo şi are prima şansă la campionat, însă meciul din Ştefan cel Mare s-a lăsat cu un imens scandal, antrenorul gazdelor acuzându-şi jucătorii de non-combat.

Tehnicianul lui Dinamo, Dario Bonetti, şi-a acuzat la pauza meciului fotbaliştii că nu şi-ar apăra corect şansele cu CFR, din cauza influenţei lui Ioan Andone. "Fălcosul" a luat foc, la rândul său, dar se concentrează doar pe etapele următoare.

Partida cu CFR era ultima şansă a formaţiei din Ştefan cel Mare de a rămâne în cursa pentru titlu. S-a terminat 0-1, după reuşita semnată de Pantelis Kapetanos în ultimul minut, iar la Dinamo s-a instalat haosul. Dacă partida în sine a fost plictisitoare, şansele de gol putându-se număra pe degetele de la o mână, la vestiare a fost agitaţie mare, mai ales la pauză, după ce italianul Bonetti şi-a acuzat jucătorii de non-combat. "Înţeleg că nu vreţi să jucaţi în meciul ăsta", a strigat italianul, luând în colimator mai mulţi jucători apropiaţi de Ioan Andone.

După meci, vestiarul lui Dinamo a luat foc, Luchin deschizând prima dată subiectul, dar fără a da numele italianului: "E frustrant şi enervant să fii umilit de-a dreptul. Cel mai dureros este că au apărut acuzaţii de blat chiar din interior. Nu e de ajuns că suporterii ne înjură şi nu ne sunt alături. În loc să fim încurajaţi, la pauză am fost acuzaţi de blat. A fost reproşată relaţia anumitor jucători cu Andone", a dezvăluit fundaşul. Informaţiile au fost confirmate şi de Ionel Dănciulescu, care a fost şi primul jucător dinamovist înlocuit în timpul meciului. "N-am făcut aşa ceva în viaţa mea. Sunt de 11 ani la Dinamo, oamenii mă ştiu, eu n-am făcut aşa ceva în viaţa mea. Colegii de pe bancă mi-au zis că voia să mă schimbe în minutul 10. Este cea mai neagră zi din viaţa mea de fotbalist", a tunat Dănciulescu.

Şi Ioan Andone îi ia apărarea atacantului. "Eu nu înţeleg cum la pauza unui meci să faci asemenea declaraţii. Tu, ca antrenor, dacă bănuieşti că e ceva în neregulă cu anumiţi jucători, nu-i mai bagi, nu-i compromiţi. Cum poţi să-l acuzi vreodată pe Dănciulescu de aşa ceva? Eu îl cunosc foarte bine pe Danciu, ştiu tot Dinamo, doar am petrecut acolo atâta vreme, dar nu poţi să zici aşa ceva niciodată", a replicat şi "Fălcosul".

În urma victoriei din Ştefan cel Mare, CFR Cluj a ajuns la 61 de puncte şi este mare favorită la câştigarea campionatului. Până la final, "feroviarii" vor disputa mâine derby-ul cu Universitatea Cluj, după care vor evoluat cu Voinţa Sibiu, Dacia Mioveni, iar în ultima etapă cu Steaua. "Sper să fim campioni până în ultima etapă", a spus Ioan Andone.

"Liga e împotriva noastră"

Programările din finalul sezonului îl nemulţumesc pe preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, care vede o coaliţie a Ligii Profesioniste de Fotbal împotriva echipei sale. "E chinuitor ritmul ăsta de 3 zile. Mai avem 4 finale, marţi primul meci cu «U» Cluj. Am fost dezavantajaţi de către ligă şi aceste programări care s-au făcut. Noi am jucat trei partide în şapte zile, Vaslui trei în nouă zile, Steaua şi Dinamo în opt zile, iar acum jucăm trei meciuri în şase zile, sâmbătă, marţi, vineri. Şi-au bătut joc de noi, oricum", a spus Mureşan.

 

Comenteaza