Şi-a aflat adversara din sferturi. “U” Jolidon se va lupta cu Fehervar pentru un loc în semifinalele Cupei EHF

Şi-a aflat adversara din sferturi.  “U” Jolidon se va lupta cu Fehervar pentru un loc în semifinalele Cupei EHF
Echipa clujeană a avut şansă la tragerea la sorţi a sferturilor Cupei EHF, unde a căzut cu Fehervar, din Ungaria. Dacă va trece de maghiare, handbalistele lui “U” vor juca, cel mai probabil, cu Dinamo Volgograd pentru un loc în finală.

"Studentele" au evitat echipele ruseşti, de care se temeau şi au dat peste Fehervar, un adversar mai accesibil. Unguroaicele ocupă în prezent locul 6 în prima ligă din ţara vecină. Confruntarea dintre "U" şi Fehervar se va decide la capătul a două meciuri în sistem tur-retur, iar primul joc se va disputa pe 1 sau 2 martie, în timp ce al doilea se va juca pe 7 sau 8 martie.

Emoţii mari, ieri, pentru "U" Jolidon la tragerea la sorţi a sferturilor Cupei EHF. Echipa clujeană e singura reprezentantă a României care a rămas angrenată în cupele europene şi spera să evite, în primul rând, formaţiile din Rusia, Lada Togliatti, Dinamo Volgograd şi Astrakhanochka, ceea ce s-a şi întâmplat. Sorţii i-au scos în faţă formaţia Fehervar, ocupanta locului 6 în campionatul din Ungaria. Un adversar de care "U" nu ar trebui să se teamă. Fehervar e fostă câştigătoare a Cupei EHF, dar în 2006, iar de atunci n-a mai avut performanţe notabile. Nu e o forţă în Superliga Ungariei, nu se poate compara cu Gyor, care domină categoric competiţia şi e la mare distanţă de primele locuri. Campioana Gyor e lider cu 32 de puncte, urmată de FTC Rail Cargo , tot cu 32 şi de ERD cu 23 de puncte. Fehervar are doar 17 puncte, bifând 8 victorii, 1 remiză şi 8 înfrângeri. "Ne bucurăm pentru că avem şanse să ajungem în semifinale. Nu e o echipă de speriat. Nu trebuie să se înţeleagă acum că nu are valoare, dar suntem apropiaţi, ne luptăm cu şanse egale şi chiar cred că putem depăşi. Noi visăm frumos şi ne dorim să ajungem cât mai sus, poate chiar într-o finală europeană. Fetele noastre se comportă admirabil, ele trăiesc pentru echipa asta şi îşi dau viaţa pe teren. Cred că vor fi foarte montante să câştige şi sper din tot sufletul să ajungem cel puţin în faza următoare", a explicat directorul sportiv al clujencelor, Cosmin Sălăjan.

Dacă vor trece de Fehervar, "studentele" vor da în semifinale peste câştigătoarea dublei dintre Dinamo Volgograd (Rusia) şi Esbjerb (Danemarca). În celelalte meciuri din sferturi se mai întâlnesc Astrakhanochka (Rusia) cu TSV Bayer 04 Leverkusen (Germania), respectiv Lada (Rusia) şi Kobenhavn Handbold (Danemarca). "Studentele" au făcut spectacol în optimi, trecând fără probleme de Ankara Cankaya din Turcia.

 

 

Etichete
Comenteaza