Şi-a dat acordul: Ionel Ganea, încă doi ani la “U”, indiferent de ligă

Şi-a dat acordul: Ionel Ganea, încă doi ani la “U”, indiferent de ligă
Ionel Ganea va antrena Universitatea în următoarele două sezoane. Antrenorul care a salvat pe “U” de la retrogradarea sportivă a acceptat prelungirea contractului, urmând să rămână la Cluj indiferent de liga în care echipa va juca în sezonul viitor.

Deşi echipa se află acum într-o zonă a necunoscutlui, planând undeva între primele două ligi, antrenorul Ionel Ganea a ales să nu mai prelungească suspansul şi să-şi dea acordul pentru un nou contract cu Universitatea Cluj. Ioan Mărginean, acţionarul principal din acte al "Şepcilor roşii", a dezvăluit la Digisport că Ganea va rămâne la echipă, indiferent dacă "U" va fi salvată de la retrogradare în urma deciziei TAS sau va merge în Liga a II-a. Antrenorul a confirmat şi el că va rămâne la Cluj.

Omul care a reuşit să salveze pe "U" de la retrogradarea sportivă, cu 21 de puncte acumulate în cele 15 partide din mini-retur, va rămâne la Cluj. Ioan Mărginean a confirmat înţelegerea cu Ganea într-o intervenţie la Digisport. "Am bătut palma cu Ganea şi urmează ca luni (azi - n.red) să redactez contractul împreună cu administratorul judiciar. Rămâne şi în Liga I şi în Liga a II-a", a spus cel care, încă, deţine pachetul majoritar de acţiuni al "Şepcilor roşii". Antrenorul nu a dorit să facă prea multe comentarii pe acest subiect, însă a confirmat că va rămâne la Cluj. În aceste condiţii, lotul Universităţii se va reuni cel mai probabil mâine, la primul antrenament de după scurta vacanţă fiind aşteptaţi toţi jucătorii care au evoluat la echipă în acest mini-retur, contractele lor expirând abia pe 30 iunie. Tocmai de aceea, oficialii Universităţii aşteaptă un răspuns de la TAS, până pe 22 iunie, pentru a trece la negocieri cu fotbaliştii, majoritatea exprimându-şi la nivel declarativ intenţia de a rămâne la echipă în cazul în care se va continua tot în Liga I.

În altă ordine de idei, Ioan Mărginean a anunţat că există posibilitatea reală ca "U" să acţioneze în instanţele civile Federaţia Română de Fotbal şi administraţia de licenţiere, urmând să ceară analizarea modalităţii prin care celalelalte echipe au primit licenţa. Mărginean s-a referit în special la Gloria Bistriţa, o echipă de asemenea în insolvenţă, dar care a fost licenţiată. De altfel, motivarea de acordare a licenţei pentru Bistriţa va fi şi pe masa judecătorilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. "TAS va da un verdict până pe 22 iunie, cu 30 de zile înaintea startului Ligii I. La TAS ne-a ridicat domnul Duru mingea la fileu, pentru că se pare că s-au schimbat regulile, că Bistriţa a luat licenţa. Am cerut TAS să ceară şi hotărârea prin care Bistriţa a luat licenţa, pentru că era în aceeaşi procedură ca şi noi. Nu avea nici bani în cont ca să garanteze cum am garantat noi cu milionul de euro de la domnul Mitică de la Ligă din drepturile de televiziune. Noi nu ne-am atins de ei, dar noi nu aveam cadrul legal ca să-i plătim. Culmea, după ce s-a aprobat planul de reorganizare pe 29 mai, domnul Duru a ieşit pe toate posturile de televiziune că e un plan fantezist. Noi aveam semnat un contract de confidenţialitate. Administratorul nu are altă soluţie decât să meargă pe civil după ce termină toate posibilităţile pe plan sportiv, ia în calcul să dea în judecată Administraţia de Licenţiere, iar apoi specialiştii şi organele competente să verifice toate licenţele de la Liga I", a spus Mărginean.

Walter revine

Ioan Mărginean a confirmat şi faptul că Florian Walter va redeveni, pe 20 iunie, acţionarul majoritar al clubului clujean. Mutarea a fost anunţată tocmai de Walter, într-un interviu acordat ZIUA de CLUJ. "Dacă nu fac o mutare-şoc, atunci domnul Walter va prelua din nou pachetul de acţiuni. Asta nu înseamnă că se şi întoarce la Cluj", a spus Mărginean. Florian Walter şi-a dat demisia în urmă cu o săptămână din funcţia de preşedinte al Petrolului, iar presa din Ploieşti a scris că omul de afaceri va renunţa chiar şi la contractual de sponsorizare pe care-l are cu "lupii galbeni".

 

Etichete
Comenteaza