Şi-au adus întăriri: un fundaş olandez şi un fost junior al Stoke City au semnat cu „U"

Şi-au adus întăriri: un fundaş olandez şi un fost junior al Stoke City au semnat cu „U
Pentru prima dată în istoria de aproape 94 de ani a clubului un olandez va evolua pentru Universitatea Cluj. Stuart Van Doten a semnat pe doi ani cu "Şepcile roşii". Alături de el, "U" s-a înţeles şi cu francezul Roy Odiak

Mai sunt nouă zile până la startul noului sezon al Ligii I, iar Universitatea începe să-şi contureze lotul. După Emilian Dolha, Vasilică Cristocea şi Ionuţ Târnăcop, marţi a venit rândul altor doi fotbalişti să-şi dea acordul pentru a evolua la clubul clujean. Olandezul Stuart Van Doten şi francezul de origine africană Roy Odiaka au semnat pentru doi ani cu clubul clujean, ei urmând să evolueze şi în „amicalul" de mâine, cu Gaz Metan Mediaş, de pe Cluj Arena.

Roy Odiaka (22 de ani) a jucat pentru echipa Under 21 a celor de la Stoke City, iar în ultima perioadă s-a pregătit cu o formaţie din liga a VI-a, însă fără să joace pentru aceasta din urmă, după cum a precizat agentul său. „Roy a jucat la Stoke, are meciuri la Under 21, însă la prima echipă i-a fost greu să se impună, având în vedere că avea concurenţă serioasă. În Liga a VI-a nu a jucat, cum am văzut că scriu site-urile din Anglia, ci doar s-a antrenat cu o formaţie de acolo pentru a se menţine în formă", a spus Cristian Hossu, agentul fotbalistului. Odiaka se antrenează de aproape o săptămână sub comanda lui Ionel Ganea, el venind la pregătiri încă din timpul cantonamentului de la Poiana Braşov. Francezul de origine nigeriană a şi oferit o declaraţie pentru site-ul allnigeriasoccer.com în care vorbeşte la superlativ despre şansa oferită. „De când am ajuns în România, staff-ul tehnic s-a purtat foarte frumos cu mine, iar asta a contat mult în alegerea mea. Universitatea Cluj e un club mare şi foarte ambiţios. De-abia aştept începerea sezonului şi sper să-mi ajut noua echipă să-şi îndeplinească obiectivele", a spus Odiaka pentru site-ul citat.

Un alt nume nou în echipa Universităţii este Stuart Van Doten. În vârstă de 23 de ani, Van Doten a jucat în ultimul sezon pentru Etar Veliko Turnovo, în prima ligă bulgară, iar în ţara natală a jucat numai în liga secundă, la Dordrecht, conform site-urilor de specialitate. La şedinţa de pregătire de luni, Ganea l-a folosit pe fotbalistul olandez în banda stângă a apărării, acolo unde mai există variantele Lucian Turcu sau Cornel Prescură, ultimul un jucător în vârstă de 18 ani, promovat de la echipa de juniori.

În perioada următoare, la echipă vor mai ajunge o serie de jucători, având în vedere plecările masive din această vară. „Vom mai aduce fotbalişti. Obiectivul nostru e un loc între primele 12, dar eu zic că putem termina şi pe 10", a spus Ioan Mărginean, administratorul special al clubului. Echipa clujeană va disputa mâine un meci amical, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş, formaţie antrenată de Cristian Dulca. Partida se va disputa pe Cluj Arena, începând cu ora 11:00, iar spectatorii vor avea acces gratuit. Conducerea „Şepcilor" a anunţat că doar tribuna a II-a şi peluza dinspre hotelul „Sport" vor fi deschise la acest meci.

Borza se antrenează, dar nu a semnat

Dintre jucătorii care se antrenează în acest moment sub comanda lui Ionel Ganea, doar mijlocaşul Adrian Borza nu şi-a pus încă semnătura pe contractul de joc. Borza va mai purta o rundă de negocieri cu staff-ul administrativ, existând şanse mari să ajungă la o înţelgere până mâine. Ganea îl testează în continuare pe turcul Ersin Kozac (22 de ani), un mijlocaş de bandă care a evoluat în ligile inferioare din Germania.e

 

Etichete
Comenteaza