I-au forfecat! “U” - Astra Ploieşti 3-1

I-au forfecat! “U” - Astra Ploieşti 3-1
Gicu Grozav a înscris un super-gol din foarfecă aseară, contra Astrei, iar Universitatea a câştigat primul meci după o lungă pauză.

Venirea lui Claudiu Niculescu la cârma "Şepcilor roşii" a adus şi primăvara la "U". "Şepcile roşii" au făcut cel mai bun meci al anului, învingând Astra cu scorul de 3-1. Gicu Grozav le-a oferit celor peste 6.000 de oameni de pe Cluj Arena un gol de poveste.

Cu o nouă faţă tactică, Universitatea a început excelent partida de aseară, iar Cojocnean l-a servit foarte bine în careu pe Cristea, care a trimis peste poartă. Claudiu Niculescu a vrut densitate maximă la mijlocul terenului contra Astrei şi şi-a aşezat echipa într-un sistem 1-4-1-4-1, al treilea modul tactic al "Şepcilor roşii" în acest sezon. Gazdele au predat iniţiativa prea repede, iar mobila echipă a Astrei nu a refuzat invitaţia şi a preluat controlul. Astra nu s-a dovedit, însă, periculoasă, dar a reuşit să înscrie la o minge banală, trimisă puternic de Seto şi respinsă prost, în faţă, de Bornescu. Fatai a pus doar latul pentru 1-0.

Surpriza din primul "11", Tony Nwakaeme, a hărţuit în permanenţă apărarea ploieştenilor, şi a scos o lovitură liberă (35), fază la care Robert Dumitru nu i-a acordat al doilea galben fundaşului ploieştean Ricardo. Adi Cristea a executat puternic, Lung jr. a respins în lateral, iar Cojocnean a marcat la colţul lung. Universitatea a dominat total repriza secundă, iar Claudiu Niculescu a gândit bine mutarea care a colorat şi mai bine jocul formaţiei sale. Marian Cristescu a intrat excelent (66), alimentând constant cu baloane linia ofensivă. Fotbalul i-a răsplătit pe cei care nu l-au păcălit, iar cadoul a fost unul de pus în ramă. Gicu Grozav a marcat golul anului, cu o foarfecă senzaţională după o centrare de pe dreapta! "U" a continuat să şarjeze, iar Mihalache a comis henţ în propriul careu. Adrian Cristea a înscris fără probleme şi a stabilit scorul primei victorii din ultimele nouă etape a lui "U", şi prima din octombrie pe Cluj Arena.


Urmăriţi de Walter

Finanţatorul Florian Walter a fost prezent la meciul cu Astra Ploieşti, de ieri, pentru prima dată după jocul din luna noiembrie a anului trecut, cu Dinamo Bucureşti. Walter a luat loc la tribuna VVIP a stadionului, alături de fiul său, Cosmin.

 

Casetă de meci

"U" Cluj - Astra Ploieşti 3-1 (1-1)

Au marcat: Cojocnean (34), Grozav (76), Cristea (83 - pen.) / Fatai (27)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 6.500

"U" Cluj: Bornescu - Achim, Galamaz, Szukala, Mendy - Hoban - Cojocnean (84, D. Popa), Păcurar (66, Cristescu), Cristea, Grozav - Tony (83, Drăghici)
Antrenor: Claudiu Niculescu

Astra: Lung jr. - Bărboianu, Găman, Ricardo (82, Ţigănaşu), Moraes - Seto, Pătraşcu (63, Mihalache) - Tigoianu (53, Rui Miguel), Spadacio, Laionel - Fatai
Antrenor: Antonio Conceicao

Cartonaşe galbene: Păcurar / Ricardo, Mihalache

Au arbitrat: Robert Dumitru - Stelian Slabu şi Imre Bucsi

 

 

Etichete
Comenteaza