Şi-au „repatriat” golgheterul: „U” l-a transferat pe Valentin Lemnaru

Şi-au „repatriat” golgheterul: „U” l-a transferat pe Valentin Lemnaru
Atacantul care a marcat de 16 ori în 37 de partide pentru Universitatea s-a întors la echipa „Şepcilor roşii” după doi ani petrecuţi la Pandurii.

Universitatea şi-a întărit compartimentul ofensiv în ultima zi în care se mai puteau face transferuri între cluburi, în Liga I. Ieri, Pandurii şi „U" au ajuns la un acord pentru mutarea lui Valentin Lemnaru la Cluj, fără vreo pretenţie financiară din partea clubului gorjean. Aseară, atacantul urma să-şi pună semnătura pe contract, iar azi se va prezenta la antrenament.

Universitatea a înscris de numai trei ori în primele şase etape ale campionatului şi se poate „lăuda" că, alături de Corona Braşov, are cea mai slabă ofensivă din Liga I. Mai mult, unul dintre cele trei goluri trecute în dreptul „studenţilor" e un autogol advers, respectiv devierea „astralului" Valerică Găman în propria poartă, la Giurgiu. După plecările în masă din vară, ofensiva „Şepcilor" s-a bazat doar pe Cătălin Dedu, fără gol marcat în Liga I de doi ani, şi pe Roy Odiaka, o apariţie mai degrabă fantasmagorică în linia de atac. Ultimul a fost deja pus pe liber. Între-timp, „U" l-a transferat pe Marius Ene, de la Corona Braşov, autor a 11 goluri pentru ardeleni în campionatul trecut, însă ultima mutare s-a produs abia ieri, în ultima zi în care cluburile de Liga I mai putea achiziţiona jucători legitimaţi.

Valentin Lemnaru, devenit abia a treia opţiune pentru postul de vârf la Pandurii, a acceptat să revină la Universitatea Cluj, club care-l cedase în Oltenia în urmă cu aproape doi ani, iar gorjenii l-au lăsat să plece fără sumă de transfer. Preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pârvulescu, a confirmat mutarea pentru ZIUA de CLUJ. „Îi mulţumim lui Lemnaru pentru tot ce a făcut pentru noi. A înscris în poarta Astrei pe finalul campionatului trecut, ne-a făcut vicecampioni, iar acum îi ţinem pumnii să marcheze cât mai mult pentru Universitatea Cluj. Eu sper şi cred că "U" Cluj va rămâne în Liga I. Actele sunt parafate, ne-am înţeles cu cei de la Cluj, fotbalistul e al lor", a spus oficialul gorjenilor. Atacantul s-a declarat şi el încântat că are şansa să revină la Universitatea. „Mai sunt puţine detalii de pus la punct. Sunt bucuros că voi juca din nou la „U", m-am simţit extraordinar la Cluj, am spus-o de mai multe ori. Sper să fiu sănătos şi să-mi fac treaba cât pot de bine", a spus atacantul în vârstă de 29 de ani.

Vali Lemnaru a jucat prima dată pentru „U" în perioada iunie 2009 - ianuarie 2011, timp în care a reuşit să promoveze cu „Şepcile roşii" în Liga I, din postura de golgheter al echipei, cu 12 goluri. Pe prima scenă, „Lemnu" a mai adăugat încă patru reuştie, astfel că a ajuns la un total de 16 goluri în 37 de apariţii în „alb-negru". Jucătorul este aşteptat azi la antrenamentele conduse de Ionel Ganea.

Veselovsky a semnat pe un an

Universitatea Cluj a reuşit, ieri, să ajungă la o înţelegere şi cu portarul slovac Robert Veselovsky, testat de antrenorul Ionel Ganea în stagiul de pregătire de la Poiana Braşov. Veselovsky a semnat pe un sezon cu gruparea clujeană şi se va lupta pentru un post de titular cu Emilian Dolha şi Vladimir Niculescu. „Veselovsky va rămâne la echipă, e un jucător cu experienţă care va crea concurenţă pentru postul de portar", a spus „Ganezul". Slovacul în vârstă de 28 de ani a jucat în ultimii ani în zona Scandinaviei, iar în stagiunea trecută a fost legitimat la Horsens, echipă care a retrogradat din prima ligă din Danemarca.

Articol de Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

Etichete
Comenteaza