Ţin cu "U" Cluj din 1945, spune actorul Emil Hossu, într-un interviu pentru site-ul Sportului Studenţesc

Ţin cu
Actorul de 70 de ani Emil Hossu a acordat un interviu site-ului clubului Sportul Studenţesc. Când l-a întrebat cu cine ţine, reporterul a avut parte de o surpriză: "Cu Universitatea Cluj".

Actorul Emil Hossu a acordat un amplu interviu despre fotbal site-ului clubului Sportul Studenţesc, în care a precizat care este echipa sa favorită.

"Încă din 1945, de când aveam 4 ani şi tatăl meu era preşedinte de onoare la Universitatea Cluj, ţin cu "şepcile roşii". Aşa a fost şi când erau în "B" sau chiar în "C", mai ales că am cunoscut atâtea generaţii de "U"-işti. Sunt foarte fericit că acum sunt din nou în prima ligă.

Mergeam foarte des pe stadion cu ceva timp în urmă. Chiar şi pe ploaie sau pe viscol, când juca "U" Cluj sau naţionala, spuneam "prezent", ca un suporter adevărat", a spus Hossu.

Emil Hossu s-a născut în 24 noiembrie 1941, la Ocna Sibiului. "Sunt maramureşean după mamă, sălăjean după tată, dar stau în Bucureşti de foarte multă vreme", spune actorul.

După ce, ca urmare a Dictatului de la Viena, Transilvania de Nord a fost cedată Ungariei, familia Hossu s-a mutat la Cluj. Deoarece tatăl său era diplomat, pe 23 august 1945 toată familia a fost deportată într-un lagăr în Germania, unde a rămas timp de an şi trei luni. După ce au scăpat din lagăr, părinţii s-au întors in România. Este actor la Teatrul Nottara, din Bucureşti. Este căsătorit cu actriţa Catrinel Dumitrescu, de la acelaşi teatru.

A jucat în numeroase filme, printre care Balanţa (1992), Totul se plăteşte (1986), Noi, cei din linia întâi (1985), Secretul lui Nemesis (1985), Eroii n-au vârstă (1984), Secretul lui Bachus (1984), Sosesc păsările călătoare (1984), Convoiul (1981) sau Bună seara, Irina (1980).

Etichete
Comenteaza