Încep finalele pentru “U” Mobitelco: prima e azi, la Târgu-Jiu

Încep finalele pentru “U” Mobitelco: prima e azi, la Târgu-Jiu
Campionii en-titre nu-şi mai permit să facă paşi greşiţi dacă vor să prindă o poziţie bună înaintea play-off-ului. “U” Mobitelco întâlneşte în această seară Energia Rovinari, echipă care în tur producea la Cluj una dintre surprizele campionatului.

Oficialii clujenilor anunţă că vor trata fiecare meci ca pe o finală, în condiţiile în care echipa a ajuns la şase înfrângeri stagionale. Partida de la Târgu-Jiu se va disputa de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 2.

"U" Mobitelco se află pe locul trei în clasament, după partidele scurse din etapa a XXIV-a a Diviziei A, care a avut drept cap de afiş victoria obţinută de Gaz Metan Mediaş în derby-ul cu BC Timişoara, scor 83-78. Elevii lui Marcel Ţenter nu traversează o perioadă prea bună, dovadă şi ultima partidă din acest campionat, pierdută chiar în Sala Sporturilor "Horia Demian", contra BCMU Piteşti, 72-75. De cealaltă parte, gorjenii au un moral cum nu se poate mai bun. Energia a învins în runda trecută pe CSU Sibiu la o diferenţă liniştitoare, 95-81, şi se anunţă o nucă extrem de tare pentru Krstanovic şi compania. De altfel, sârbul şi Kyndall Dykes rămân principalele arme ale echipei clujene, în condiţiile în care Lawrence, Mijovic sau Miţă Paul au evoluţii oscilante.

Tehnicianul Marcel Ţenter a declarat înaintea plecării spre Târgu-Jiu că echipa nu mai are voie să păşească greşit în goana pentru o poziţie cât mai bună la intrarea în play-off. Primul loc rămâne greu de atins, spune Ţenter, dar nu imposibil. "Sunt sigur că ne aşteaptă un meci foarte greu, Energia Rovinari se bate pentru accederea în primele opt echipe la sfârşitul sezonului regulat. Venim după o înfrângere care ne doare şi avem o reală problemă în a menţine timp de 40 de minute un curs ridicat al nivelului nostru de joc. Nu e uşor să pierzi acasă, în faţa propriilor fani. Fiecare meci e o finală pentru noi, iar de acum înainte voi fi foarte atent în selectarea jucătorilor care vor face parte din primul 5. Sigur că această înfrângere ne afectează şansele la locul 1, este greu să mai luăm această poziţie, dar nu imposibil. Cert este că nu mai avem voie să facem paşi greşiţi", a spus Marcel Ţenter. Partida dintre Energia Rovinari, locul X în Divizia A, şi "U" Mobitelco este programată în această seară de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 2.

 

 

Etichete
Comenteaza