Începe exodul: jucătorii Universităţii se pregătesc să părăsească oraşul

Începe exodul: jucătorii Universităţii se pregătesc să părăsească oraşul
Din cauză că situaţia clubului e sumbră, iar viitorul nu pare să le aducă veşti prea bune, majoritatea fotbaliştilor de la „U" se gândesc să renunţe la contractul cu „Şepcile roşii".

Marius Popescu a avut la reunirea lotului 23 de jucători, însă i-ar putea pierde pe majoritatea dintre ei în următoarea perioadă. Nemulţumiţi că nimeni din conducerea executivă a clubului nu a discutat cu ei pentru a le preciza care e drumul pe care-l va lua echipa în perioada următoare şi nici dacă există vreo şansă să fie plătiţi, jucătorii care au dus greul în tur se vor despărţi de club în momentul în care Liga Profesionistă de Fotbal va valida deciziile comisiei pentru statutul jucătorilor. În aceste condiţii, „U" ar putea alinia o echipă formată aproape 100% din juniori sau fotbalişti mai tineri la primul meci oficial.

Situaţia la Universitatea se menţine la cote de avarie. Adunarea Generală a Acţionarilor, programată pentru finalul lunii, ar trebui să clarifice măcar problema insolvenţei. După ce Tribunalul Cluj a respins prima cerere de intrare în insolvenţă a FC „U" SA pe motiv că nu există un acord Adunării Generale a Acţionarilor care să ateste acest lucru, e de aşteptat ca Ioan Mărginean, acţionarul majoritar, să se prezinte la viitoare şedinţă tocmai pentru a îndepli această formalitate, a acceptului acţionarilor. Până atunci, însă, există şanse ca Universitatea să nu se mai poată baza pe aproape nici unul dintre jucătorii care au evoluat în turul campionatului.


Eduard Nicola, fundaşul stânga al „Şepcilor roşii", a făcut o radiografie a situaţiei actuale a clubului şi spune că se gândeşte serios să dea curs unei alte oferte. „Din păcate situaţia noastră e aceeaşi, nu s-a schimbat absolut nimic. Ne antrenăm pe terenul sintetic de la „Dan Anca" o dată pe zi şi cam atât. E important că am făcut vizitele medicale. Eu mi-am depus memoriu pentru a-mi recupera banii restanţi, dar cred că o să cer şi rezilierea contractului. Oricât de mult mi-aş dori nu mai pot să rămân. Vrem ca cineva să discute cu noi, să ştim ce facem, să ştim dacă s-ar putea să fim plătiţi. Au trecut cinci sau şase luni de când n-am mai primit un salariu, nici nu mai ţin minte. Am ceva oferte, voi vedea ce aleg", a spus Eduard Nicola, unul dintre titularii din tur ai Universităţii. Un alt jucător al „Şepcilor roşii" a declarat, de data aceasta sub protecţia anonimatului, că situaţia de la echipă se aseamănă cu cea a unui club "de judeţ". „Sunt echipe care au condiţii mai bune la juniori decât ceea ce se întâmplă la noi. Nimeni nu ştie nimic, cei de la Cluj, săracii, se străduiesc să facă tot ce depinde de ei, să rezolvă o masă, o cazare, dar totul se blochează la Bucureşti pentru că Mărginean am înţeles că răspunde doar când are chef la telefon. Probabil că toţi vom pleca. Singura parte bună e că există juniori talentaţi aici, dar depinde dacă vor fi protejaţi şi va avea clubul grijă de ei. Altfel şi ei vor pleca", a spus un jucător al Universităţii, sub protecţia anonimatului.

Până acum, Universitatea Cluj s-a despărţit de 12 jucători, iar alţi şase şi-au depus memoriu la Liga Profesionistă de Fotbal, solicitând rezilierea contractului şi plata drepturilor salariale. În total, restanţele financiare către fotbalişti depăşesc suma de 400.000 de euro.

 

 

Comenteaza