Începe săptămâna de la Lausanne: elveţienii judecă luni cazul Universităţii

Începe săptămâna de la Lausanne: elveţienii judecă luni cazul Universităţii
Delegaţia „Şepcilor roşii" se va afla luni în faţa judecătorilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Un verdict în ceea ce priveşte dosarul lui „U" se va lua vineri.

Până la finalul săptămânii „U" ar trebui să ştie în ce eşalon va juca în sezonul viitor. Azi, judecătorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne vor judeca dosarul Universităţii, în care „Şepcile roşii" cer anularea deciziei administraţiei de licenţiere de neacordare a dreptului de joc pentru Liga I. Audierile ar trebui să aibă loc de la ora 14:00, o oră mai târziu în România, conform declaraţiei date de Ioan Mărginean, administratorul special al clubului.

După mai bine de o lună şi jumătate de la decizia comisiei de licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal, confirmată apoi de apel, prin care Universităţii i se refuză dreptul de joc pentru sezonul 2013-2014 al Ligii I, oficialii „studenţilor" îşi prezintă cazul la Lausanne. Ultima cale de atac pentru Universitatea a fost pregătită cu migală în ultima lună de zile, dosarul fiind unul extrem de stufos. La fel cum au procedat şi în celelalte cazuri în care a fost judecaţi la Lausanne, conducătorii „studenţilor" au apelat la celebra casă de avocatură Monteneri, condusă de Gianpaolo Monteneri, unul dintre cei mai importanţi specialişti în drept sportiv din Europa.

Practic, „U" se bazează în apărarea de la Lausanne pe două argumente importante. Primul e legat de aprobarea planului de reorganizare de către Tribunalul Comercial, prin care datoriile totale ale clubului ajung la 2,5 milioane de euro şi sunt reeşalonate pe 36 de luni. Un al doilea detaliu extrem de important stă în hotărârea Adunării Generale a Creditorilor din 29 martie, prin care se arată disponibilitatea societăţii de a achita aproximativ 800.000 de euro, sumă necesară licenţierii. Hotărârea a fost, însă, atacată în instanţă de către unul dintre creditori, respectiv Direcţia Generală a Finanţelor, invocând faptul că o societate nu poate plăti creanţe de dinaintea demarării procedurii de insolvenţă până la aprobarea planului de reorganizare, conform legii 85/2006. Tribunalul Comercial a admis respectiva contestaţie, iar oficialii lui „U" vor să arate, practic, că ei au dorit plata sumelor cerute de manualul de licenţiere, dar legea (recunoscută de către Comisia de Licenţiere, printr-o circulară adresată cluburilor) nu le-a permis.

De Universitatea Cluj depinde, în foarte mare măsură, şi soarta Rapidului în sezonul viitor. Dumitru Dragomir a admis că în cazul în care „U" primeşte o decizie favorabilă, atunci se va elimina criteriul licenţierii, iar „giuleştenii" vor fi a 18-a echipă care va evolua în campionatul viitor. În Elveţia va fi prezentă o delegaţie importantă a FC „U", din care va face parte atât Ioan Mărginean, cât şi administratorul judiciar, Marieta Anastasescu. Cazul va fi susţinut în faţa judecătorilor de către Gianpaolo Monteneri. „Eu sunt invitat la TAS pe data de 1 iulie, ora 14:00, împreună cu avocaţii şi specialiştii în insolvenţă. Că mergem acum şi noi, ca turcii, să explicăm că am trimis la dosar legea română. În mod normal, pe acte, şi Rapid trebuie să fie primită în prima ligă, pentru că nu poţi tu societate să impui unei judecătorii să te programeze maid evreme", a anunţat Ioan Mărginean la Digisport.

Judecătorii vor rămâne în pronunţare, urmând ca verdictul să fie anunţat, cel mai probabil, în cursul serii de vineri. A doua zi, pe 6 iulie, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal va lua o decizie în privinţa componenţei Ligii I în sezonul viitor. Cel mai probabil, se va merge pe un campionat cu 18 echipe, urmând ca „U", dacă primeşte licenţa, şi Rapid, după cum a anunţat Dumitru Dragomir, să se alinieze la start. Dacă „Şepcile" nu primesc „undă verde", atunci Liga I va fi completată cu Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi.

 

Etichete
Comenteaza