Infuzie de moral la „U" după derby: „E momentul să urcăm în clasament"

Infuzie de moral la „U
„U" joacă azi la Mediaş, iar elevii lui Ionel Ganea sunt obligaţi să nu piardă pentru a menţine contactul cu echipele deasupra liniei salvării.

 Fanii Universităţii au avut de aşteptat şapte etape pentru a vedea cel mai consistent joc al favoriţilor din acest sezon de Liga I. Deşi n-au câştigat contra CFR-ului, „studenţii" au arătat cel mai bun fotbal din ultima vreme, cu două ocazii mari ratate şi cu o apărare ermetică. Antrenorul Ionel Ganea spune că echipa va creşte de la meci la meci, iar partida cu CFR a fost doar punctul de pornire. Azi, „studenţii" întâlnesc pe Gaz Metan, la Mediaş, o echipă aflată şi ea în malaxorul din subsolul clasamentului. Partida va fi în direct pe Digisport de la ora 19:00 şi live-text pe ziuadecj.ro.

„U" are doar două puncte obţinute în cele şapte etape şi cel mai slab golaveraj din prima ligă, cu trei goluri marcate şi 16 primite. Azi, „studenţii" vor avea de înfruntat tocmai echipa clasată imediat peste linia retrogradării, şi faţă de care îi despart patru puncte. Partida de la Mediaş e prima dintr-o serie de trei ce se anunţă extrem de importantă pentru soarta clujenilor în Liga I. Imediat după Mediaş vine duelul cu Săgeata Năvodari, de pe teren propriu, iar apoi o deplasare la Botoşani. Ionel Ganea spune că va pregăti echipa în aşa fel încât să obţină maximum de puncte din această serie, însă anunţă că nu va neglija nici partida istorică, împotriva Ripensiei Timişoara, programată marţi în „16"-imile Cupei României. „E un program dificil pentru că jucăm cu echipe din aceiaşi categorie cu noi. Acum mă gândesc la partida cu Gaz Metan, e cea mai importantă pentru că e prima care urmează. Vreau să construim pe egalul cu CFR. A fost un meci şi un rezultat de moral. Normal era să câştigăm pentru că am ratat ocaziile mai mari şi am controlat o bună parte din joc. Mediaşul e o formaţie puternică, au fotbalişti buni de la mijloc în sus, dar şi noi ne-am pregătit foarte bine. Avem jucători care dau totul pentru echipă. Mergem la Mediaş să câştigăm pentru că momentul să urcăm în clasament", a spus Ionel Ganea. Antrenorul „Şepcilor roşii" ar putea trimite aproximativ aceeaşi echipă ca şi în derby-ul cu CFR Cluj. Singurii indisponibili sunt Alin Raţiu şi Andrei Lungu. Primul va reveni abia după pauza de iarnă pe gazon, în timp ce Lungu urmează o perioadă de recuperare după o accidentare suferită în inter-sezon. Astfel, „U" ar putea alinia azi următorul „11": Veselovky - Takacs, Szilagyi, Abrudan, Mendy - Târnăcop, Bucşa - Rilke, Cristocea, Borza - Dedu.

Partida va fi una specială pentru antrenorul gazdelor, Cristi Dulca, fost jucător şi antrenor în două mandate al „Şepcilor roşii". Dulca a evidenţiat şi el că Universitatea e o echipă în creştere, a recunoscut că e legat sufleteşte de „studenţi", însă le-a transmis că vrea să-i învingă. Medieşenii au obţinut prima victorie din acest sezon abia în etapa trecută, 2-1 pe terenul nou-promovatei Corona Braşov. „Universitatea a făcut un joc f bun cu CFR, dar pentru noi e important să legăm două victorii. Venim după trei egaluri şi o victorie, plus o perioadă de pregătire în care am fost mulţumiţi cum s-a lucrat. Suntem conectaţi la joc şi sperăm că vom ieşi din zona fierbinte, iar victoria cu „U" să ne dea linişte pentru următoarele partide. Va fi o partidă specială prin faptul că am antrenat acolo. Sunt legat sufleteşte de această echipă prin faptul că fiul meu Marco, dar şi nepotul meu joacă la juniorii Universităţii. Eu sunt profesionist şi vreau să înving", a spus Dulca. Tehnicianul nu se va putea baza pe Dan Roman şi Taher Bawab, marcatori în ultima întâlnire oficială dintre cele două echipe, câştigată de medieşeni cu 4-3 pe Cluj Arena. În schimb, la Gaz Metan va reveni atacantul englez Jordan Robertson, eliminat în meciul cu Steaua după ce a primit al doilea galben din cauză că şi-a scos tricoul în momentul în care a marcat.

Partida dintre Gaz Metan şi „U" Cluj se va juca azi, de la ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Etichete
Comenteaza