Infuzie germană la „U”: Walter caută partener pentru „Şepcile roşii”

Infuzie germană la „U”: Walter caută partener pentru „Şepcile roşii”
Florian Walter şi-a urmărit echipa la lucru timp de o săptămână în Antalya, aceasta fiind prima sa apariţie în public alături de lotul „studenţilor”, din momentul în care a revenit la conducerea clubului.

Universitatea Cluj se pregăteşte în Antalya pentru returul campionatului, iar în ultima săptămână la antrenamente a asistat şi Florian Walter. Omul de afaceri a vorbit şi despre planurile pe care le are la clubul clujean, dezvăluind că se află în discuţii cu un om de afaceri din Germania care să intre ca şi partener la finanţarea clubului.

„Căutăm un partener din Germania care să vină şi să ne ajute. E o criză mondială, europeană şi naţională, nu mai sunt banii de acum câţiva ani, nici mie nu-mi merge foarte bine", a spus Walter într-un interviu acordat Dolce Sport. Omul de afaceri spune că salariul maxim la echipă e de 4000 de euro lunar, mult sub plafonul de acum trei ani, atunci când Adrian Cristea, spre exemplu, încasa 12.000 de euro în fiecare lună. „Faţă de salariile de acum câţiva ani, când plăteam peste 10.000 de euro lunar, media a scăzut la 2-3-4000 de euro. Asta înseamnă să consumi, iar noi n-am luat nici un trofeu din păcate. Eu am încredere în acest retur. Chiar i-am spus lui Laurenţiu Reghecampf că un punct tot luăm acolo. Singura mea grijă e să nu fie un teren prost, care să ne împiedice să jucăm fotbal", a spus acţionarul majoritar al „Şepcilor roşii".

Până în acest moment, „U" a transferat opt jucători, dintre care doi tineri de perspectivă, internaţionali de juniori, aduşi de la CS Mioveni până în vară, cu opţiune de transfer definitiv. Walter spune că în zilele următoare se va mai perfecta încă o mutare importantă, „Şepcile" fiind în negocieri cu un mijlocaş ofensiv dintr-un campionat vestic. „I-am adus pe cei doi jucători tineri pentru că am primit referinţe foarte bune. Am vrut ca pe lângă fotbaliştii de perspectivă pe care-i avem în lot, produşi de noi, să aducem şi jucători care se află în circuitul echipei naţionale de juniori. Sunt mulţumit de seriozitatea băieţilor, dar şi de lot. Vrem să mai facem un transfer, un mijlocaş central. Discutăm în acest moment cu un jucător tânăr, dintr-un campionat puternic, sper să se concretizeze", a spus Walter.

Universitatea a jucat patru partide amicale în Antalya, pierzând trei dintre ele şi câştigând una, împotriva unei formaţii din liga secundă braziliană. Conform programului oficial, în această după-amiază „studenţii" ar trebui să întâlnească pe Radnicki Nis, echipă clasată pe locul 4 în prima ligă din Serbia.

 

Etichete
Comenteaza