Inimile roşii: Într-o atmosferă superbă, „U” a învins pe Vaslui

Inimile roşii: Într-o atmosferă superbă, „U” a învins pe Vaslui
Jucătorii Universităţii au „arat” gazonul pentru o victorie enormă, 2-1 cu FC Vaslui, care-i apropie şi mai mult de marele vis de vară: salvarea echipei de la retrogradare.

În Sâmbăta Mare, Universitatea a jucat cu sufletul şi cu o inimă cât să o audă cei 5000 de oameni prezenţi pe Cluj Arena cum bate. „Studenţii" n-au făcut rabat de la efort, şi-au muşcat pumnii când au fost penalizaţi cu un penalty discutabil, şi au învins cu 2-1 pe FC Vaslui, o echipă solidă chiar şi fără cei şapte titulari. Alin Buleică şi Eduard Nicola au fost cei care au semnat golurile, iar la final toţi s-au bucurat alături de suporteri, fiind aplaudaţi ca nişte campioni.

Eşecul de la Piatra-Neamţ aducea Universitatea din nou într-o situaţie de criză. Fără un succes cu FC Vaslui, clujenii puteau simţi cum Viitorul Constanţa şi Concordia Chiajna le suflă în ceafă. Programaţi de la ora 20:30, în Sâmbăta Mare, elevii lui Ionel Ganea au fost susţinuţi de aproape 5000 de fani, care i-au susţinut absolut remarcabil. 27 de minute le-au trebuit celor două echipe pentru a se cunoaşte mai bine, iar moldovenii au făcut primul pas, Popovici, deschis superb de Sânmărtean, şutând doar alături. Câteva minute mai târziu, Temwanjera şi Jumisee trec şi ei pe lângă gol la o minge trimisă de acelaşi Popovici în faţa porţii. Dominarea teritorială a Vasluiului a fost călcată în picioare de Alin Buleică. Mingicarul Universităţii (33) l-a zăpăcit total pe N'Doye, driblându-l de două ori în banda dreaptă, a intrat în careu unde a mai trecut de trei jucători, iar apoi a şutat fenomenal cu stângul, pentru unul dintre golurile returului. Iar pentru că vasluienii încă mai derulau în minte reluarea golului lui Buleică, Nicola i-a pedepsit la doar cinci minute (38). „Studenţii" au jucat excelent o lovitură liberă, Tony i-a trimis „din prima" lui Nicola, iar fundaşul stânga, apărut surprinzător la finalizare, a şutat fără speranţe pentru Straton.

 

Jucătorii lui „U" au ieşit şi mai montaţi de la cabine, reuşind să ţină departe pericolul de poarta lui Vladimir Niculescu. Cu toate astea, moldovenii au redus din handicap după un penalty transformat de Sânmărtean, la o fază la care arbitrul Ovidiu Haţegan a decis că şutul trimis de Nedzipi l-a lovit pe Ninu în mână. Emoţiile creşteau pe Cluj Arena, Vasluiul arunca mingile în careul lui Niculescu, iar fanii cântau din toţi plămânii. Împinşi şi purtaţi pe braţe de cântecele din tribună, „studenţii" au găsit energia contra-atacurilor, însă Tony, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, n-a găsit poarta din trei faze mari. Oaspeţii au atacat şi cu portarul Straton, la ultima fază a meciului, dar soarta partidei era scrisă. „U" a câştigat, a ajuns la 32 de puncte, şi mai are nevoie de trei pentru a fi aproape sigură de salvare.
Jucătorii au fost aplaudaţi ca nişte eroi la finalul meciului, făcând un tur al stadionului, şi cântând minute în şir alături de suporteri. Pentru prima dată, fanii i-au scandat şi numele lui Ionel Ganea, semn că relaţia dintre peluză şi antrenor s-a încălzit simţitor odată cu victoria din Sâmbăta Mare.


Mendy, din nou pe teren


Gaston Mendy şi-a făcut reapariţia în tricoul Universităţii după mai bine de şapte luni de absenţă. Senegalezul jucase ultima dată pentru „U" în partida de la Severin, după care a plecat la Petrolul din cauza problemelor cu viza. La Ploieşti nu s-a impus, astfel că în iarnă a plecat acasă la Dakar, în Senegal, unde a fost nevoit să stea mai bine de două luni din cauză că nu avea dreptul să mai intre în spaţiul Uniunii Europene. Într-un final, oficialii lui „U" i-au rezolvat actele, iar sâmbătă Ganea l-a trimis pe gazon. „S-a văzut că vine după o perioadă în care nu s-a pregătit normal. Îl vom aduce curând la parametri optimi", a spus Ganea care, sâmbătă, nu l-a reţinut în lot pe Ianos Szekely. Antrenorul n-a dorit să comenteze decizia. Totuşi, sunt şanse ca atât Szekely, dar şi Mendy, să prindă lotul pentru meciul de miercuri, de la Galaţi, cu Oţelul. Partida se va juca de la ora 18:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Etichete
Comenteaza