Înmormântat în alb-negru VIDEO

Înmormântat în alb-negru VIDEO
Istoricul clujean Gheorghe Bodea, cel care a scris istoria clubului Universitatea, a fost condus pe ultimul drum la finele săptămânii trecute. La slujba de înmormântare din Cimitirul Central au luat parte peste 300 de clujeni. În timp ce sicriul era coborât în groapă, galeria Universităţii a cântat imnul "Slavă ţie, studenţie".

Gheorghe Bodea îşi va dormi somnul de veci acoperit cu steagul alb negru al Universităţii, clubului lui de suflet. Sportivi, oficiali, suporteri şi apropiaţi ai istoricului au fost alături de familia Bodea în momentul despărţirii.

"A fost şi va rămâne prin felul său de a fi şi prin cele scrise de dânsul cel mai mare promotor al ideii U, al acestui simbol atât de iubit în Transilvania şi nu numai. Trebuie să recunoaştem, de astăzi familia U e mai săracă, mai lipsită de vlagă, dar tot de astăzi vom primi mai mult spre cer şi va fi mai unită", a spus Felix Grigore, director executiv U Cluj.

De-a lungul vieţii sale, regretatul istoric a dedicat cinci volume echipei U Cluj. Două dintre acestea le-a intitulat Agora U.

"Probabil că dacă ar fi întâlnit un trib izolat din Amazon, Gheorghe Bodea i-ar fi convertit să îşi boteze copiii Coracu, Luca sau Ivansuc. Dacă o civilizaţie străină ar ajunge la Cluj şi ne-ar descifra alfabetul, ar înţelege din Agora U care a fost ideea care i-a luminat domnului profesor viaţa", a spus jurnalistul Ziua de Cluj, Alin Fornade.

Galeria alb-negrilor a creat un moment emoţionant în Cimitirul Central, care a fost inundat de imnul lui "U".

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Radu Morea

Comenteaza