Foto Înscrieri deschise la CROSUL SUPEREROILOR 2024 - ”Alergăm pentru Cluj!”

Sports Festival 2024, cel mai mare eveniment multi-sport din România, vine cu o nouă ediție a CROSULUI SUPEREROILOR! Competiția dedicată amatorilor va avea loc duminică, 16 iunie 2024, iar în cadrul ei participanții vor avea din nou șansa de a-și încerca forțele într-un cadru organizat, dar și de a susține o cauză nobilă.

În spiritul solidarității, o parte din taxa de participare va fi direcționată către „Spitale Publice din Bani Privați”, continuând tradiția Sports Festival de a contribui la o campanie cu impact important asupra comunității. Inițiată de Fundația Metropolis, aceasta are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor din spitalele publice prin alocarea de fonduri obținute din inițiative private și evenimente caritabile. Anul acesta continuă campania de strângeri de fonduri pentru Maternitatea Stanca, cu renovarea secției de Neonatologie, iar motto-ul evenimentului din cadrul Sports Festival este: ”Alergăm pentru Cluj!”

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival: ”Suntem încântați să anunțăm startul unei noi ediții a CROSULUI SUPEREROILOR, un eveniment ce ne adună laolaltă pentru a ne bucura de această formă simplă și pură de mișcare, dar plină de sănătate - alergarea. Împreună eliberăm endorfine, ne menținem în formă și cel mai important, ajutăm. Este incredibil de simplu să faci o faptă bună – încalți o pereche de pantofi de sport, alergi și ești deja un erou pentru cineva.

Noi ne bucurăm că reușim, prin acest eveniment, să fim un sprijin constant pentru campania ‘Spitale Publice din Bani Privați’. Continuăm să alergăm pentru Cluj-Napoca, pentru maternitatea Stanca, de data asta e vorba de secția de Neonatologie. La fel ca în sport, adevărata schimbare vine prin eforturi constante și prin pași mici, dar siguri. Fiecare ediție a  CROSULUI SUPEREROILOR este o confirmare că atunci când comunitatea se adună, putem transforma viețile din jurul nostru.”

La CROSUL SUPEREROILOR pot participa entuziaști de toate vârstele. Înscrierile se pot face online, până pe data de 9 iunie 2024, ora 20:00, accesând pagina oficială a crosului https://www.sportsfestival.com/crosulsupereroilor/, la una dintre cele trei categorii: 10K OPEN feminin/masculin, 5K OPEN feminin/masculin și FAMILY 5 KM. Astfel, este încurajată atât participarea individuală, precum și în cadru familial. Până în data de 22 aprilie, doritorii beneficiază de prețuri early-bird la înscriere (130 RON – 10KM, 100 RON – 5KM, 180 RON – Family 5KM). Persoanele în scaun rulant sunt încurajate să participe și beneficiază de gratuitate.

Startul competiției se va da, ca de obicei, de pe pista de alergare a Cluj Arena, iar traseul pentru probele 5KM OPEN și FAMILY 5KM, cuprinde: Start Cluj Arena, Splaiul Independenței, str. G. Coșbuc, Parc Central, Pod Napoca, b-dul 1 Decembrie 1918, str. Sigismund Toduță, str. Gavril Muzicescu, b-dul 1 Decembrie 1918, Pod Napoca, Splaiul Independenței, Sosire Cluj Arena. Traseul pentru proba 10KM OPEN cuprinde 2 ture cu distanța de 5 km, cu start și sosire pe stadionul Cluj Arena, pe același traseu. Ora la care va fi dat startul, precum și ora la care va avea loc închiderea oficială a curselor, vor fi anunțate pe site-ul evenimentului Sports Festival, în social media și prin email către toți participanții la competiție, până la data de 10 iunie.

Participanții se vor bucura de un kit de concurs generos, care include echipamentul necesar pentru a face față provocărilor cursei și pentru a celebra bucuria de la linia de finish (săculeț, tricoul oficial, număr concurs, cip de cronometrare, bandană, 1 sticlă de apă, și alte surprize din partea partenerilor). Premiile în bani (sume cuprinse între 300-1200 RON) și trofeele vor fi acordate pentru primele trei poziții din fiecare categorie, atât pentru participanții individuali, cât și pentru echipele din cadrul probei Family 5 km. Toți cei care vor finaliza cursa vor primi o medalie de participare.

Anul trecut, CROSUL SUPEREROILOR a înregistrat un număr record de participanți. Cursa a strâns la linia de start peste 1.500 de alergători care au venit să susțină cauza caritabilă din 2023: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca, o cauză inițiată de Codin Maticiuc, prin Fundația Metropolis, tot în cadrul campaniei Spitale Publice din Bani Privați.

Codin  Maticiuc, Președintele Fundației Metropolis și fondatorul proiectului Spitale Publice din Bani Privați: ”Am considerat întotdeauna că binele se face cu zgomot și că astfel inspirăm comunitatea să facă bine la rândul său și să își ajute semenii. Proiectul nostru s-a bucurat încă din prima clipă de susținerea comunității clujene prin Sports Festival și alte evenimente de anvergură și nici nu am clipit atunci când am avut șansa de a ajuta o instituție medicală care deservește Cluj-Napoca și împrejurimile, Clinica de Obstetrică și Ginecologie Dominic Stanca, cea mai mare clinică de specialitate din regiune. Am făcut ceea ce ne-am propus, cu toate situațiile neașteptate întâmpinate în timpul renovării, iar acum vrem să continuăm tot cu maternitatea Stanca. Ne bucurăm să putem fi prezenți la a treia ediție de Sports Festival din poziția de principala cauză caritabilă a evenimentului și sperăm ca și anul acesta clujenii să ni se alăture la CROSUL SUPEREROILOR, alergând tot pentru Stanca. Nu e doar pentru sănătatea noastră, ci și pentru sănătatea pacienților din România, care se lovesc de lipsa unor condiții adecvate în care să primească îngrijiri medicale.”

Sports Festival va avea loc în 13-16 iunie 2024, în Cluj-Napoca. Ediția anterioară, organizată în 2023, a atras un număr record de participanți: peste 150.000 de copii și adulți au descoperit și s-au bucurat de un întreg univers al sportului. Festivalul înseamnă 4 zile dedicate sportului care includ activități de inițiere, provocări sportive, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, masterclass-uri dedicate profesioniștilor, CROSUL SUPEREROILOR, competiții, parada cluburilor sportive și evenimente demonstrative care transformă sportul într-un adevărat spectacol.

www.sportsfestival.com/

Comenteaza