Instalație de 300.000 euro pentru gazonul de pe Cluj Arena, pe modelul Bernabeu sau Nou Camp

Instalație de 300.000 euro pentru gazonul de pe Cluj Arena, pe modelul Bernabeu sau Nou Camp

Consiliul Județean (CJ) Cluj cumpără 3 unități de fotosinteză artificială pentru dezvoltarea gazonului de la stadionul Cluj Arena. Licitația a fost lansată în  Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). 

Valorea contractului este de 1.485.000 lei (circa 300.000 euro), fonduri bugetare. Termenul limită de depunere a ofertelor este 19 septembrie 2019, iar prețul cel mai scăzut, durata cea mai scurtă de livrare și perioada cea mai mare de garanție vor conta în alegerea câștigătorului. 

Fotosinteză de trei ori mai rapidă

Trei unități de fotosinteză artificială au fost cumpărate deja anul trecut. Fiecare modul are 60 de becuri Philips de 600 W, cu lumină caldă. Fiecare dintre ele acoperă o suprafaţă de gazon de 360 mp, dar instalaţia este mobilă, astfel că întreg gazonul de pe stadion poate avea parte de acest tratament special.

Gazon hibrid unic în România

Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat integral, pentru prima oară în șapte ani de funcționare a stadionului, însă nu se cunoaște încă momentul în care vor începe lucrările. Documentația aferentă licitației publice a fost trimisă la București și urmează să fie verificată de specialiștii în achiziții publice, iar apoi va fi lansată. Investiţia în gazonul hibrid se ridică la aproximativ 500.000 de euro. 

Gazonul hibrid este format din iarbă naturală în care sunt injectate, printr-o tehnologie specială, fibre sintetice care ajung la 20 cm în pământ şi, amestecându-se cu rădăcinile naturale, cresc rezistenţa gazonului, dar îmbunătăţesc şi aspectul acestuia la suprafaţă. 

Campionat European de Atletism la Cluj. În premieră în România

Președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți ai forului european și a discutat posibilitatea orgănizării, în 2023, a Campionatul European de Atletism pentru juniori sub 20 de ani. În iunie 2019, la Cluj-Napoca s-a disputat cea de-a 64-a ediție a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României.

Comenteaza