Întăriri după eşecul cu Petrolul: mijlocaş din Olanda pentru "Şepcile roşii" VIDEO

Întăriri după eşecul cu Petrolul: mijlocaş din Olanda pentru
Olandezul cu origini afgane, Faysal Shayesteh, se pregăteşte deja sub comanda lui Ionel Ganea, iar dacă trece cu bine vizita medicală va semna un contract cu Universitatea.

Universitatea a pierdut primul examen al sezonului, unul extrem de dificil, ce-i drept, contra deţinătoarei Cupei României, Petrolul Ploieşti. După 0-1 în faţa „lupilor galbeni", Ganea şi-a reiterat intenţia de a mai aduce doi sau chiar trei fotbalişti pentru a-şi întări echipa pentru acest campionat. Ieri, sub comanda „Ganezului" s-a antrenat şi mijlocaşul Faysal Shayesteh, un fotbalist în vârstă de 21 de ani, ultima dată în Bulgaria, dar care a fost „şcolit", la nivel de juniori, la Twente şi Heerenveen.

„U" a pierdut la limită cu Petrolul, după un meci în care „Şepcile roşii" nu au reuşit să pericliteze poarta adversă decât în puţine rânduri, iar marile ocazii au venit mai ales în urma fazelor fixe. Partida cu echipa lui Cosmin Contra a arătat că plecarea în masă a fotbaliştilor în această vară a lăsat urme în special de la mijloc în sus, compartimente în care Ganea a şi cerut întăriri. „Există jucători care au venit mai târziu, încă nu sunt integraţi şi nu sunt puşi la punct cu pregătirea fizică. Mai avem nevoie de 2-3 fotbalişti, în special la mijloc şi în zona benzilor terenului", a spus Ganea, la finalul partidei cu Petrolul. Primul transfer după apelul lui Ganea este Faysal Shayesteh, un fotbalist polivalent, în vârstă de 21 de ani, şi care vine liber de contract.
Shayesteh este născut în Olanda, la Hengelo, din părinţi afgani, şi a început fotbalul la juniorii lui Twente Enschede. Ajuns căpitan la echipa sub 17 ani, jucătorul a fost „ochit" de către cei de la Heerenveen care i-au pus pe masă un contract valabil pe doi ani, cu opţiune de prelungire, fiind prezentat ca o mare speranţă pe site-ul oficial. Pentru fosta echipă a lui Ioan Andone, Shayesteh a jucat la nivelul echipelor de juniori şi tineret, iar în iarna trecută a plecat la Etar 1924, o formaţie din prima ligă bulgară. Aventura sa la sud de Dunăre a ţinut doar până la finalul sezonului, când formaţia sa a retrogradat, iar în urmă cu câteva zile a primit oferta de a veni la Cluj, pe care a şi acceptat-o. Interesant e că la Etar a fost coleg cu Stuart Van Doten, un alt olandez pe care Universitatea l-a transferat în această vară. Cei doi fotbalişti, dar şi Roy Odiaka, cel care a bifat 45 de minute în partida cu Petrolul, au fost aduşi la Cluj prin intermediul impresarului Cristian Hossu. „Faysal are o tehnică foarte bună, viteză, şi vede bine jocul. Eu mă bucur că am reuşit să-l aduc la „U" Cluj", a spus Hossu.

Faysal Shayesteh va efectua azi vizita medicală, iar dacă totul decurge normal va semna un contract pe următorii doi ani cu Universitate Cluj. Totuşi, şansele ca el să fie reţinut în lotul pentru meciul cu Oţelul Galaţi, de sâmbătă, sunt destul de mici, ţinând cont că nu va avea decât câteva antrenamente alături de noii săi colegi până la ora partidei.

150.000 de euro este cota de piaţă a olandezului Faysal Shayesteh, conform site-ului de analiză transfermarkt.de.

Vezi mai jos un clip cu noul jucător al Universităţii, de pe vremea când juca la echipa de tineret a SC Herenveen.

Etichete
Comenteaza